Włoski stek pieprzowy

Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego, paleolitycznego i pierwotnego dania głównego ? Włoski stek pieprzowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 228 kalorii , 27 g białka i 8 g tłuszczu . Za 2,41 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na Walentynki . Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka pieprzu, steku z polędwicy wołowej, pomidorów w puszkach i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 85% . Ten wynik jest świetny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również stek z chińskiej papryki (smażona wołowina z cebulą, papryką i sosem z czarnego pieprzu) , stek z chińskiej papryki (smażona wołowina z cebulą, papryką i sosem z czarnego pieprzu) i stek z chińskiej papryki ( Smażona wołowina z cebulą, papryką i sosem z czarnego pieprzu) .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj 1/2 łyżeczki przyprawy włoskiej, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Natrzyj mieszaniną obie strony steku; odłożyć na bok.
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż na oliwie paprykę, cebulę i czosnek, aż warzywa będą chrupiące. Wymieszaj pomidory i pozostałą włoską przyprawę, sól i pieprz. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 5 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj ocet; trzymaj się ciepło.
Umieść stek na patelni z brojlerami pokrytym sprayem kuchennym. Smażyć 4-6 cali od ognia przez 4-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, średni, 160°, dobrze wysmażony, 170°). .
Odstawić na 5 minut przed pokrojeniem; podawać z mieszanką warzywną.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 33 dolarów za butelkę.
![Winnica Chehalem 3 Pinot Noir]()
Winnica Chehalem 3 Pinot Noir
Trzy winnice posiadłości na trzech wyjątkowych glebach mają głębokie znaczenie. Tym bardziej optymalna, uzupełniająca się mieszanka. W pełni dojrzałe, złożone i wyczekiwane z niecierpliwością. Spróbuj połączyć z łososiem, tuńczykiem, kaczką, przepiórką i wołowiną.