Włoski stek pieprzowy

Włoski stek pieprzowy
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego, paleolitycznego i pierwotnego dania głównego ? Włoski stek pieprzowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 228 kalorii , 27 g białka i 8 g tłuszczu . Za 2,41 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na Walentynki . Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka pieprzu, steku z polędwicy wołowej, pomidorów w puszkach i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 85% . Ten wynik jest świetny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również stek z chińskiej papryki (smażona wołowina z cebulą, papryką i sosem z czarnego pieprzu) , stek z chińskiej papryki (smażona wołowina z cebulą, papryką i sosem z czarnego pieprzu) i stek z chińskiej papryki ( Smażona wołowina z cebulą, papryką i sosem z czarnego pieprzu) .

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj 1/2 łyżeczki przyprawy włoskiej, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Natrzyj mieszaniną obie strony steku; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż na oliwie paprykę, cebulę i czosnek, aż warzywa będą chrupiące. Wymieszaj pomidory i pozostałą włoską przyprawę, sól i pieprz. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
Zdjąć z ognia. Wymieszaj ocet; trzymaj się ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
4
Umieść stek na patelni z brojlerami pokrytym sprayem kuchennym. Smażyć 4-6 cali od ognia przez 4-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, średni, 160°, dobrze wysmażony, 170°). .
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5
Odstawić na 5 minut przed pokrojeniem; podawać z mieszanką warzywną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Stek bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 33 dolarów za butelkę.
Winnica Chehalem 3 Pinot Noir
Winnica Chehalem 3 Pinot Noir
Trzy winnice posiadłości na trzech wyjątkowych glebach mają głębokie znaczenie. Tym bardziej optymalna, uzupełniająca się mieszanka. W pełni dojrzałe, złożone i wyczekiwane z niecierpliwością. Spróbuj połączyć z łososiem, tuńczykiem, kaczką, przepiórką i wołowiną.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn