Włoski parmezan Kurczak z toskańską sałatką szpinakową
Włoski kurczak parmezan z toskańską sałatką szpinakową może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 49 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 35. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka liści szpinaku dla niemowląt, piersi z kurczaka, sezonowany ser parmezan classic i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Toskański Dom Włoska Sałatka Z Makaronem, Włoska Sałatka Z Kurczakiem I Szpinakiem, oraz Toskański Włoski Kurczak z Penne i brokułami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Spray blachy do pieczenia z gotowania sprayu.
Połączyć bułkę tartą i sery. Zwilżyć kurczaka; lekko nacisnąć mieszankę serową po obu stronach kurczaka, aby częściowo pokryć.
Umieścić na blasze do pieczenia; posypać pozostałą mieszaniną sera.
Piec 28 do 30 min. lub dopóki kurczak nie zostanie ukończony (165F).
Opatrunek ciepła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać paprykę; gotować i mieszać 3 do 4 min. albo aż będzie krucho.
Dodać fasolę i szpinak; gotować 3 min. albo tylko dopóki szpinak nie zwiędnie, ciągle mieszając.
Podawać kurczaka na sałatce szpinakowej.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.