Włoski Meat Loaf
Włoski Meat Loaf może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 37g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawę, sól i mielony pieprz, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. 46 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Włoski Meat Loaf, Włoski Spiralny Meat Loaf, oraz Włoski Wiatraczek Meat Loaf.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Połącz wołowinę, bułka tarta, parmezan, jajka, sos Worcestershire, czosnek i włoskie przyprawy w dużej misce. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Przenieść mieszaninę do patelni bochenkowej o wymiarach 9x5 cali.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nie będzie już różowy w środku, około 30 minut. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 160 stopni F (70 stopni C).
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon