Włoski kurczak z rozmarynem
Przepis na włoskiego kurczaka z rozmarynem jest gotowy w około 15 minut i jest zdecydowanie wspaniałą opcją bezglutenową, bezmleczną i przyjazną dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Za 1,31 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 240 kalorii . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga oleju rzepakowego, musztardy dijon, rozmarynu i sosu sałatkowego. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 53% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy:Makaron z kurczakiem i penne z sosem czosnkowo-rozmarynowym , Makaron z kurczakiem w sosie z anchois i rozmarynem i Udko z kurczaka z rozmarynem i czosnkiem .
Instrukcje
Na małej patelni na średnim ogniu smaż kurczaka na oleju przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż sok będzie przezroczysty.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
W małej misce wymieszaj sos sałatkowy, musztardę i rozmaryn.
Wlać na patelnię; gotować i mieszać przez 1 minutę lub do momentu podgrzania.