Włoski Krostat Wypełniony Dżemem
Przepis wypełniony dżemem Włoski Crostate może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 2 godziny. Na 54 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 459 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz skórkę pomarańczową, niebieloną mąkę, cukier cukierniczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Dżem z bekonu i Whiskey, oraz Dżem Wiśniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, cukier, sól, sodę, proszek do pieczenia oraz skórki z cytryny i pomarańczy włóż do miski robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze. Pulsuj krótko, aby połączyć składniki. Rozłóż kawałki masła wokół miski i pulsuj, aż mieszanina będzie gruba i krucha.
Dodać jajko i żółtka i proces, aż ciasto po prostu zaczyna się razem.Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zebrać razem. Zagnieść go krótko i uformować w dysk. Owinąć szczelnie w plastiku i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, lub do dobrze schłodzone(na noc jest w porządku, jak jest zamrożone do 1 miesiąca).Formować crostates: rozmrozić ciasto w lodówce, jeśli zamrożone.
Wyjmij ciasto z lodówki i pozostaw na 30 do 45 minut lub do momentu, aż będzie wystarczająco giętkie, aby się zwinąć, ale nie za miękkie do pracy.Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem. Odstawić.Pył chłodną płaską powierzchnię roboczą mąką. Wałek do ciasta posmarować mąką.
Pokrój ciasto na pół, a następnie zwiń na pół do grubości około ¼ cala. Odstaw go do lodówki, gdy rozwałkujesz drugą połowę. Użyj płytki o średnicy około 6 cali jako szablonu i wyciąć cztery rundy. Zachowaj resztki na kraty. Powtórz proces z drugą połową ciasta. Powinieneś dostać osiem 6-calowych nabojów.
Umieść cztery na każdej przygotowanej blasze do pieczenia. Schłodzić resztki.
Zwiń krawędzie każdej rundy do wewnątrz tworząc krawędź ½ cala. Łyżka czubatej łyżki dżemu do środka każdej rundy, a następnie wygładzić dżem aż do krawędzi obręczy. Powtórz wszystkie rundy.
Wyjąć resztki z lodówki. Następnie szczypta wielkości piłeczki do ping ponga i rozwałkuj ją opuszkami palców, aby stworzyć długi, cienki makaron podobny do nici o średnicy ¼ cala. Kontynuuj zwijanie pozostałego ciasta, a następnie pokrój pasma na czterdzieści osiem 6-calowych kawałków.
Ułóż trzy nitki równomiernie rozmieszczone w każdej rundzie ciasta na dżem. Następnie ułóż trzy kolejne pod kątem, tworząc siatkę w kształcie rombu na każdej okrągłej, pokrytej dżemem cieście. Przyciąć pasma opuszkami palców, szczypając je na miejscu, aby przykleić.Przykryć blachy do pieczenia z folii i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut i do jednego day.To piec: wyreguluj stojaki piekarnika tak, aby jeden znajdował się w górnej trzeciej, a drugi w dolnej trzeciej części piekarnika.
Rozgrzać piekarnik do 375 stopni F.
Wyjmij arkusze do pieczenia z lodówki, zdejmij folię i piecz około 25-30 minut, obracając arkusze w połowie, aż będą złote.
Usuń arkusze do ostygnięcia na stojaku do temperatury pokojowej.