Włoski Krab i makaron
Włoski Krab i makaron może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 297 kalorii, 22g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, oliwę z oliwek, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka Makaronowa Z Włoskich Owoców Morza Krab, Makaron.....skorupki makaronu z nadzieniem krabowym, oraz Pastan e Fagioli (włoski makaron i zupa fasolowa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać oliwę z oliwek na 12-calową patelnię (o bokach co najmniej 2 w. wysoki) lub 6-do 8-quart patelni na średnim ogniu. Gdy ciepło, dodać kraby w skorupie i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż soki wyciekają do patelni, 5 do 7 minut. Szczypcami przenieść kawałki kraba do dużej miski; przykryć i ogrzać w piekarniku 200.
Dodaj pomidory (w tym sok), czosnek i bazylia na patelnię. Drewnianą łyżką zeskrobać wszelkie kawałki kraba z dna patelni. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gotować delikatnie, odkryte, mieszając od czasu do czasu i kruszenia pomidory z masher ziemniaków lub łyżką i zmniejszenie ciepła jak sos zgęstnieje, aż sos jest gęsty i zredukowany do około 4 1/2 szklanki, o 30 protokół.
Zdjąć z ognia. Łyżka około jednej trzeciej sosu na kraby w skorupie; przykryć luźno i wrócić do piekarnika.
Około 15 minut przed sosem, w 6-do 8-kwartowej patelni na dużym ogniu, doprowadzić 3 do 4 kwarty wody do wrzenia.
Dodaj makaron, wymieszać, aby oddzielić, i gotować tylko do ledwo przetargu do gryźć, 3 do 4 minut dla suszonych angel hair makaron, o 2 minut dla świeżej linguine.
Na małym ogniu, dodać łuskane gotowanego kraba do pozostałego sosu pomidorowego; mieszać od czasu do czasu, aż gorące, 1 do 2 protokół.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Wysuszony makaron wlać do sosu i dobrze wymieszać.
Makaron w szerokiej, płytkiej misce.
Wyjąć kraba z piekarnika i posypać zarówno kraba, jak i makaron natką pietruszki.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.