włoski Klops
Włoski Pieczeń Mięsna zajmuje około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 89 g białka, 101 g tłuszczu i łącznie 1471 kalorii. Za 5,22 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Kilka osób przygotowało ten przepis i 1253 stwierdziło, że było trafione. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, liście pietruszki, pieprz i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to drogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał świetny wynik łyżką wynoszący 97%. Podobne przepisy obejmują włoski klops, włoski klops i włoski klops.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Podgrzej 1/4 szklanki oliwy z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu i dodaj czosnek.
Smaż 1 minutę, a następnie dodaj paprykę i cebulę i smaż, aż będą miękkie.
W małej misce wymieszaj bazylię, pietruszkę i jajka, a następnie dodaj sól i czarny pieprz.
Połącz parmezan i bułkę tartą w innej małej misce. Dokładnie wymieszaj mięso, zioła i jajka, parmezan i bułkę tartą, Worcestershire, ocet i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek razem w dużej misce, używając rąk, uważając, aby nie wymieszać zbyt mocno.
Zapakuj mieszankę mięsną do naoliwionej formy do pieczenia chleba. Jeśli nie masz formy do pieczenia, uformuj mieszankę mięsną w bochenek na naoliwionej blasze lub naczyniu do pieczenia. Na wierzch połóż marynatę, uważając, aby równomiernie ją rozprowadzić.
Piec przez około 50 do 60 minut lub do momentu, gdy termometr natychmiastowy odczyta temperaturę 160 stopni F w środku klopsa.
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 5 minut. Pokrój i podawaj.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Zinfandel
Cabernet Sauvignon i Zinfandel to moje najlepsze typy do Meatloaf. Kotlet mielony będzie pasował do wielu win czerwonych. Polecamy coś odważnego i owocowego, na przykład Cabernet Sauvignon lub Zinfandel. Możesz spróbować Bodegas Naveran Dama Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
![Bodegas Naveran Dama Cava]()
Bodegas Naveran Dama Cava
Jedna z niewielu zabytkowych Cava wyprodukowanych w Hiszpanii. Dama jest pełna, a jednocześnie jasna i rześka. Posiadłość Naverán produkuje wysokiej jakości Cava od 1901 roku. Wszystkie produkowane tu Cavy pochodzą z winnic będących własnością posiadłości i przez nią kontrolowanych. Dama fermentuje w butelce (a la méthode champenoise) i dojrzewa na osadzie przez 24 miesiące. Caves Navera'n jest producentem najwyższej jakości wina Cava, który wykorzystuje winogrona pochodzące z posiadłości. Navera'n Dama to arcydzieło Cavy, połączenie Chardonnay, które nadaje winu treściwość i objętość, oraz Parellady, która nadaje pikantny, jasny charakter, który przecina maślaną krągłość Chardonnay. Miłośnikom szampana spodoba się śródziemnomorski „musujący farmer” z ostrygami, surowym tuńczykiem i sushi. Jego świeża kwasowość doskonale komponuje się również z deserami owocowymi, zwłaszcza brzoskwiniami i plasterkami pomarańczy.