Włoski Flatbread (Piadina) z Fontiną i Prosciutto

Włoski Flatbread (Piadina) z Fontiną i Prosciutto
Przepis włoski Flatbread (Piadina) z Fontinan i Prosciutto może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 50 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.3 za porcję. Ten chleb ma 754 kalorie, 28g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Mieszanka sera fontina, mąka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Piadina (Włoskie Kanapki Flatbread), Figi, Ser Pleśniowy I Prosciutto Piadina, oraz Grillowany placek ze szparagowym Pesto i Fontiną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Mąkę, sodę oczyszczoną i 1 łyżeczkę soli wymieszać w misce miksera pionowego wyposażonego w hak do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać masło i wymieszać na małej prędkości, aż włączone, O 2 protokół. Po uruchomieniu maszyny powoli dodaj 10 do 12 łyżek wody, aż mieszanina utworzy ciasto wokół haka.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Przełożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać przez 5 minut, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Ciasto pokroić na 4 równe kawałki. Formuj w kształty dysków i owiń w folię. Przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj każdy kawałek ciasta na 8 do 10-calowe koło o grubości około 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
Posmaruj każde koło oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i grilluj przez 4 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
8
Wyjmij piadinę z grilla, aby lekko ostygła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
9
Połącz ser ricotta i skórkę z cytryny w małej misce. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Rozprowadzić każdą piadinę z 1/2 szklanki mieszanki ricotta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
11
Posypać ser fontina równomiernie na ser ricotta. Ułóż 2 plastry prosciutto na wierzchu serów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FontinaSer Fontina
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
ProsciuttoProsciutto
12
Każdą piadinę pokroić na 8 klinów i przełożyć na talerz.
13
Udekorować posiekaną bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti rezerwowy Poggio Reale z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn