Włoski Flatbread (Piadina) z Fontiną i Prosciutto
Przepis włoski Flatbread (Piadina) z Fontinan i Prosciutto może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 50 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.3 za porcję. Ten chleb ma 754 kalorie, 28g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Mieszanka sera fontina, mąka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Piadina (Włoskie Kanapki Flatbread), Figi, Ser Pleśniowy I Prosciutto Piadina, oraz Grillowany placek ze szparagowym Pesto i Fontiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Mąkę, sodę oczyszczoną i 1 łyżeczkę soli wymieszać w misce miksera pionowego wyposażonego w hak do ciasta.
Dodać masło i wymieszać na małej prędkości, aż włączone, O 2 protokół. Po uruchomieniu maszyny powoli dodaj 10 do 12 łyżek wody, aż mieszanina utworzy ciasto wokół haka.
Przełożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać przez 5 minut, aż będzie gładkie.
Ciasto pokroić na 4 równe kawałki. Formuj w kształty dysków i owiń w folię. Przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj każdy kawałek ciasta na 8 do 10-calowe koło o grubości około 1/8 cala.
Posmaruj każde koło oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i grilluj przez 4 minuty z każdej strony.
Wyjmij piadinę z grilla, aby lekko ostygła.
Połącz ser ricotta i skórkę z cytryny w małej misce. Doprawić solą i pieprzem.
Rozprowadzić każdą piadinę z 1/2 szklanki mieszanki ricotta.
Posypać ser fontina równomiernie na ser ricotta. Ułóż 2 plastry prosciutto na wierzchu serów.
Każdą piadinę pokroić na 8 klinów i przełożyć na talerz.
Udekorować posiekaną bazylią.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti rezerwowy Poggio Reale z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.