Włoski Dżem Crostata
Włoski dżem Crostatan jest Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 240 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Włoski Dżem Crostata, Włoski Dżem Crostata, oraz Bakłażan i pomidor Crostata (włoskie ciasto rustykalne) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Połącz masło i cukier w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Beat na średniej prędkości, aż bardzo lekkie i puszyste, o 3 minuty.
Dodaj ekstrakt z wanilii, ekstrakt z migdałów i sól i wymieszaj, aż będzie gładka. Zeskrobać miskę, dodać odmierzoną mąkę i wymieszać na małej prędkości, aż ciasto po prostu się połączy.
Wyjąć 1/2 szklanki ciasta i, za pomocą lekko mąki opuszkami palców, naciśnij go do 1/2-do 1/4-cala płasko na małym talerzu. Przykryć folią i umieścić w zamrażarce. Pozostałe ciasto (lekko posypanymi mąką opuszkami palców)wcisnąć równomiernie na dno 10-calowej patelni ze sprężynami.
Rozłóż dżem na cieście, pozostawiając 1-calową granicę.
Pozostałe ciasto wyjąć z zamrażarki i równomiernie pokruszyć na dżemie.
Posypać migdały równomiernie na górze.
Piec do jasnego złocistego brązu, o 50 protokół. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej przed wyjęciem boków patelni. Ostrym nożem pokroić crostatę na 12 klinów i podawać.