Włoski chleb II
Włoski chleb II trwa z grubsza 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Za 26 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 30 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, oliwę z oliwek, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczenie chleba: chleb po włosku z białą pełnoziarnistą, Maszyna do chleba włoski chleb (pieczony w piekarniku), oraz Włoski Chleb.
Instrukcje
Dodaj wszystkie składniki z wyjątkiem jajka, 1 łyżki wody, sezamu i mąki kukurydzianej do wypiekacza do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz cykl ciasta.
Ciasto podzielić na 2 części i uformować w bochenki.
Posyp mąkę kukurydzianą natłuszczoną blachą do pieczenia.
Ułóż bochenki szwem do dołu.
Niech wzrost til dwukrotnie, około 50 minut.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Posmaruj bochenki płynem do mycia jajek.
Posyp sezamem. Wykonaj 4 cięcia na głębokość około 1/4 cala w górnej części kłody.
Umieść patelnię z gorącą wodą na dnie piekarnika.
Piecz chleb przez 25 do 30 minut lub na złoty kolor. Aby zrobić ładny chrupiący chleb, upiecz chleb po południu i ponownie włóż do piekarnika na 5 minut przed posiłkiem. Robi bardzo chrupiący chleb! Zdziwiłbyś się, o ile lepiej, jeśli podgrzejesz go przez 5 minut. Spróbuj. Nauczyłem się tego w klasie Maszyny do chleba!