Włoski (Arborio) Pudding Ryżowy
Przepis włoski (Arborio) budyń ryżowy jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 25 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten deser ma 318 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wody, cukru, skórki cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Budyń Ryżowy Arborio, Budyń Ryżowy Arborio, oraz Budyń Ryżowy Arborio dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotować wodę; dodać ryż, masło i sól.
Umieścić pokrywę na rondlu, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować ryż na wolnym ogniu, aż ryż jest miękki i wilgoć jest głównie wchłaniany, o 20 protokół.
Do ryżu mieszamy pół na pół i cukier aż cukier się rozpuści. dodajemy cynamon i skórkę cytrynową. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i usunąć z ognia.
Umieść dużą miskę ze stali nierdzewnej na garnku z gotującą się wodą.
Wlać mieszaninę ryżu do górnej części podwójnego kotła i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, o 45 protokół.
Do naczynia do serwowania wlać pudding ryżowy.
Wyjąć i wyrzucić z budyniu laskę cynamonu i skórkę cytryny; pozostawić do ostygnięcia lekko przed udekorowaniem cynamonem do podania.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.