Włoska zupa weselna z klopsikami
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj włoską zupę weselną z klopsikami. Ten przepis jest przeznaczony dla 7 osób i kosztuje 1,71 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 294 kalorie , 16 g białka i 14 g tłuszczu . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga szpinaku młodego, pasternaku, ziół prowansalskich i białka jaja. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 83% . Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to włoska zupa weselna z klopsikami , włoska zupa weselna z klopsikami z kurczaka i włoska zupa weselna z klopsikami z indyka .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj białko, bułkę tartą i przyprawę włoską. Pokruszyć wieprzowinę na mieszaninę i dobrze wymieszać. Uformuj w kształt 3/4 cala. kulki.
Umieść klopsiki na natłuszczonym stojaku w wyłożonej folią formie o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 15-18 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 160°.
W międzyczasie w holenderskim piekarniku podsmaż na oleju marchewkę, seler, pasternak i cebulę do miękkości. Dodać bulion, zioła prowansalskie, płatki pieprzu i pieprz.
Odsącz klopsiki na ręcznikach papierowych. Zagotuj zupę; dodaj klopsiki. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 30 minut. Fajny.
Przenieść do pojemników do zamrażania. Można zamrażać do 3 miesięcy.
Aby użyć mrożonej zupy: Rozmrozić w lodówce.
Przenieść do dużego rondla; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj orzo; gotuj 8-10 minut dłużej lub do momentu, aż makaron będzie miękki, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj szpinak; gotować i mieszać, aż szpinak zwiędnie.
Posypać serem i natką pietruszki.