Włoska zupa weselna z klopsikami

Włoska zupa weselna z klopsikami
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj włoską zupę weselną z klopsikami. Ten przepis jest przeznaczony dla 7 osób i kosztuje 1,71 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 294 kalorie , 16 g białka i 14 g tłuszczu . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga szpinaku młodego, pasternaku, ziół prowansalskich i białka jaja. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 83% . Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to włoska zupa weselna z klopsikami , włoska zupa weselna z klopsikami z kurczaka i włoska zupa weselna z klopsikami z indyka .

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj białko, bułkę tartą i przyprawę włoską. Pokruszyć wieprzowinę na mieszaninę i dobrze wymieszać. Uformuj w kształt 3/4 cala. kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieść klopsiki na natłuszczonym stojaku w wyłożonej folią formie o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
3
Piec w temperaturze 350° przez 15-18 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 160°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
4
W międzyczasie w holenderskim piekarniku podsmaż na oleju marchewkę, seler, pasternak i cebulę do miękkości. Dodać bulion, zioła prowansalskie, płatki pieprzu i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
5
Odsącz klopsiki na ręcznikach papierowych. Zagotuj zupę; dodaj klopsiki. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 30 minut. Fajny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6
Przenieść do pojemników do zamrażania. Można zamrażać do 3 miesięcy.
7
Aby użyć mrożonej zupy: Rozmrozić w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
8
Przenieść do dużego rondla; doprowadzić do wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
9
Dodaj orzo; gotuj 8-10 minut dłużej lub do momentu, aż makaron będzie miękki, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
10
Dodaj szpinak; gotować i mieszać, aż szpinak zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
11
Posypać serem i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia72
Magazyn