Włoska Zupa Rybna

Włoska Zupa Rybna
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Włoska zupa rybna może być super przepis spróbować. Na 8,26 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 1124 kalorii. Ten przepis służy 6. Mieszanka płatków pieprzu, akompaniament: oliwa z oliwek, wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Włoska Zupa Rybna, Brodetto-Włoska Zupa Rybna, oraz Jedno Danie Włoskie Ryby.

Instrukcje

1
Kalmary opłukać pod zimną bieżącą wodą i osuszyć. Jeśli kałamarnice są duże, połówki pierścienia macki, a następnie wyciąć dłuższe macki w poprzek na 2-calowe kawałki. Zdjąć klapy z ciał kałamarnic i pokroić w plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
WodaWoda
2
Wytnij ciała w poprzek na pierścienie o grubości 1/4 cala.
3
Pat krewetki suche i posypać pieprzem i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
KrewetkiKrewetki
SólSól
4
Rozgrzać olej w szerokim 6-do 8-quart ciężki garnek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sear krewetki w 2 partie, obracając się raz, aż złoty, ale nie gotowane przez, O 2 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Krewetki przelać łyżką szczelinową do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Dodać czosnek, płatki czerwonej papryki, i oregano do garnka i podsmażyć, mieszając, aż złoty, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodać wino i 1/2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w małże i gotować, pod przykryciem, na umiarkowanie wysokim ogniu, aż muszle otworzyć szeroko, sprawdzając często po 6 minutach i przenosząc jako otwarty z łyżką szczelinową do miski z krewetkami. (Nieotwarte małże należy wyrzucić po 8 minutach.) Wymieszać małże i gotować, przykryte, na umiarkowanie wysokim ogniu, aż muszle szeroko się otworzą, sprawdzając często po 3 minutach i przenosząc jako otwarte łyżką szczelinową do miski z krewetkami. (Nieotwarte małże należy wyrzucić po 6 minutach.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrewetkiKrewetki
MałżeMałże
WodaWoda
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
8
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Dodaj bulion do garnka wraz z pozostałymi 4 szklankami wody, pomidory z sokiem, cukrem i pozostałą 1/2 łyżeczką soli i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
StadoStado
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
1
Ułóż kromki chleba w 1 warstwie na blasze do pieczenia, następnie skrop oliwą i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
Piec, obracając się raz, aż złoty, około 10 minut w sumie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Tosty przełożyć do stelaża, aby lekko ostygły, następnie lekko natrzeć ciętymi bokami czosnku i posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
1
Dodaj halibuta do bulionu i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż tylko gotowane przez, O 2 protokół. Wymieszać z kałamarnicą i zarezerwowanymi skorupiakami, następnie zdjąć z ognia i odstawić, przykryte, 1 minutę. Wymieszać z bazylią i natką pietruszki i podawać natychmiast, z tostami obok do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
HalibutHalibut
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BazyliaBazylia
KałamarnicaKałamarnica
StadoStado

Składniki

0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)32fl. oz.sfiliżanki wywaru rybnego lub butelkowanego soku z małżyfiliżanki wywaru rybnego lub butelkowanego soku z małży12smallsmałże o twardej łusce, takie jak małże małe (o średnicy mniejszej niż 2 cale), szorstkiemałże o twardej łusce, takie jak małże małe (o średnicy mniejszej niż 2 cale), szorstkie2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki1ząbek czosnku, przekrojony o połowę w poprzekząbek czosnku, przekrojony o połowę w poprzek3ząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefilet z halibuta bez skóry, pokrojony na 1-calowe kawałkifilet z halibuta bez skóry, pokrojony na 1-calowe kawałki1BochenekWłoski, pokrojony w plastry o grubości 1/2 calaWłoski, pokrojony w plastry o grubości 1/2 cala12małże (najlepiej uprawiane), szorowane i usuwane brodymałże (najlepiej uprawiane), szorowane i usuwane brody591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina6krewetki i żyłkiAkompaniament: oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia do mżawkiAkompaniament: oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia do mżawki0Batoniki toffi Heathsuszone oregano, pokruszonesuszone oregano, pokruszone1Batoniki toffi Heathsuszone płatki gorącej czerwonej paprykisuszone płatki gorącej czerwonej papryki1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekrewetki w skorupie (21 do 25 Na Funt), obrane, pozostawiając ogon i pierwszy segment skorupy nienaruszony i deveinedkrewetki w skorupie (21 do 25 Na Funt), obrane, pozostawiając ogon i pierwszy segment skorupy nienaruszony i deveined454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeoczyszczone kałamarnice, ciała i macki oddzielone, ale nienaruszoneoczyszczone kałamarnice, ciała i macki oddzielone, ale nienaruszone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 tabliczka (4 uncje) półsłodkiej czekolady, posiekanej1 tabliczka (4 uncje) półsłodkiej czekolady, posiekanej794opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepomidory pokrojone w kostkę w sokupomidory pokrojone w kostkę w soku1Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka mieszanki przypraw Sazon1 łyżeczka mieszanki przypraw Sazon

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn