Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Włoska zupa rybna może być super przepis spróbować. Na 8,26 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 1124 kalorii. Ten przepis służy 6. Mieszanka płatków pieprzu, akompaniament: oliwa z oliwek, wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Włoska Zupa Rybna, Brodetto-Włoska Zupa Rybna, oraz Jedno Danie Włoskie Ryby.
Instrukcje
1
Kalmary opłukać pod zimną bieżącą wodą i osuszyć. Jeśli kałamarnice są duże, połówki pierścienia macki, a następnie wyciąć dłuższe macki w poprzek na 2-calowe kawałki. Zdjąć klapy z ciał kałamarnic i pokroić w plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Woda
2
Wytnij ciała w poprzek na pierścienie o grubości 1/4 cala.
3
Pat krewetki suche i posypać pieprzem i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Krewetki
Sól
4
Rozgrzać olej w szerokim 6-do 8-quart ciężki garnek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sear krewetki w 2 partie, obracając się raz, aż złoty, ale nie gotowane przez, O 2 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Krewetki przelać łyżką szczelinową do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Dodać czosnek, płatki czerwonej papryki, i oregano do garnka i podsmażyć, mieszając, aż złoty, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodać wino i 1/2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w małże i gotować, pod przykryciem, na umiarkowanie wysokim ogniu, aż muszle otworzyć szeroko, sprawdzając często po 6 minutach i przenosząc jako otwarty z łyżką szczelinową do miski z krewetkami. (Nieotwarte małże należy wyrzucić po 8 minutach.) Wymieszać małże i gotować, przykryte, na umiarkowanie wysokim ogniu, aż muszle szeroko się otworzą, sprawdzając często po 3 minutach i przenosząc jako otwarte łyżką szczelinową do miski z krewetkami. (Nieotwarte małże należy wyrzucić po 6 minutach.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Muszle Makaronu
Krewetki
Małże
Woda
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
8
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Dodaj bulion do garnka wraz z pozostałymi 4 szklankami wody, pomidory z sokiem, cukrem i pozostałą 1/2 łyżeczką soli i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W Soku
Stado
Cukier
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
1
Ułóż kromki chleba w 1 warstwie na blasze do pieczenia, następnie skrop oliwą i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
2
Piec, obracając się raz, aż złoty, około 10 minut w sumie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Tosty przełożyć do stelaża, aby lekko ostygły, następnie lekko natrzeć ciętymi bokami czosnku i posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Czosnek
Sucha Przyprawa Rub
1
Dodaj halibuta do bulionu i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż tylko gotowane przez, O 2 protokół. Wymieszać z kałamarnicą i zarezerwowanymi skorupiakami, następnie zdjąć z ognia i odstawić, przykryte, 1 minutę. Wymieszać z bazylią i natką pietruszki i podawać natychmiast, z tostami obok do zanurzenia.
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.