Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Włoskiej zupy Riboletta. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Na $1.6 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wody, czosnek, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest idealny do Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 88%. Spróbuj Rzymska zupa wakacyjna-ciesz się tą obfitą włoską zupą w każdej chwili, Włoska Zupa Pomidorowa, oraz Włoska Zupa Z Kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym rondlu rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Ugotować cebulę, czosnek, seler i marchew, aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Wymieszać z liściem laurowym, pietruszką, bulionem z kurczaka, wodą, pomidorami, tymiankiem, kapustą, ziemniakami i gotowaną fasolą. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez około 40 minut, lub aż fasola będzie miękka. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
(wątroba I Szyja Usunięte)
Słonina Wieprzowa
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Dodatki (opcjonalnie)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (1175 stopni C). W 4-ćwiartowym naczyniu żaroodpornym umieść 1/3 mieszaniny na dnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Warstwa 3 czerstwych kawałków chleba na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa
5
Umieść kolejną 1/3 mieszanki zupy na chlebie, a następnie pozostałe 3 kromki chleba. Wierzch z pozostałą 1/3 zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa
(dostosuj Według Własnego Gustu)
6
Posypać parmezanem i piec przez 30-40 minut, lub aż zupa będzie bulgotać i ser będzie lekko złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki). Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator