Włoska Zapiekanka wieprzowo-ziemniaczana
Potrzebujesz bezglutenowe Danie główne? Włoska Zapiekanka wieprzowo-ziemniaczana może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 42g białka, 8G tłuszczu i w sumie 321 kalorii. Za 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przynosi ci smak domu. Jest to raczej niedrogie przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka pieprzu, ziemniaków, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Włoska Zapiekanka Ziemniaczana, Włoska Zapiekanka Ziemniaczana, oraz Włoska Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków Z Indyka.
Instrukcje
Umieść ziemniaki i wodę w naczyniu nadającym się do kuchenki mikrofalowej. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 5 minut lub do prawie miękkości; odcedzić.
Umieść ziemniaki w 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Posyp czosnkiem, solą i pieprzem. Na wierzch z kotletami wieprzowymi i sosem marinara. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do momentu, gdy termometr włożony do wieprzowiny wskaże 145°, a ziemniaki będą miękkie.
Piec bez przykrycia, 3-5 minut dłużej lub do stopienia sera.
Odstaw na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Fonterutoli Chianti Classico. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
![Fonterutoli Chianti Classico]()
Fonterutoli Chianti Classico
Kolor: Głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich toasty i pikantnych odcieni.Smak: uderzenie w usta jest ostre, ale miękkie ze względu na znaczną strukturę garbników, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość jest połączona z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych wrażeń ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.Wnioski: ci, którzy twierdzą, że Chianti Classico to kłujące i szorstkie wino, zmienią zdanie po degustacji tego 1999 roku, który jest teraz gotowy do picia, ale poprawi się jeszcze przez co najmniej pięć lat.Alkohol: 13,5% obj.