Włoska tarta Śliwkowa (Tarte aux Quetsches)
Przepis włoska tarta Śliwkowa (Tarte aux Quetsches) może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 62 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Świetnie sprawdza się jako deser. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, margarynę pareve, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Plum Tarte Tatin, Plum Tarte Tatin, oraz Przepis na ciasto ze śliwkami z orzechów laskowych (Tarte Aux śliwki) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić skórkę, mąkę, cukier, sól i masło lub margarynęw misce robota kuchennego wyposażonego w stalowy ostrze, aż się pokruszy. Następnie dodaj żółtko i pulsuj, aż ciasto się połączy.
Umieść ciasto na środku niezgrubionej 9-calowej patelni z wyjmowanym dnem. Odkurz palce mąką i delikatnie wciśnij ciasto, aby pokryć dno i boki patelni. Chłodzenie przez co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni i piecz skorupę przez 10 minut.Zmniejszyć piekarnik do 375 stopni i piec przez kolejne 5 minut.
Wyjąć skórkę z piekarnika i lekko ostudzić. Zmniejsz temperaturę pieca do 350 stopni.
Wymieszaj dżem z brandy w małej misce i rozprowadź na łyżce skorupy. Pit śliwki, i pokroić je na cztery częścikażdy. Zaczynając od zewnątrz, ułóż śliwki w okrąg, tak aby wszystkie kawałki pokrywały się, tworząc koncentryczne okręgi, które nawijają się do środka patelni.
Posypać cynamonem i skórką cytrynową.
Odstawić tartę do piekarnika i piec przez około 30 minut, orazniebież skórka jest złotobrązowa, a śliwki soczyste.
Wyjąć z piekarnika, posypać cukrem i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Przedruk za zgodą Quiches, Kugels, and Couscous: my Search for Jewish Cooking in France by Joan Nathan, © 2010 Alfred A. Knopf, a division of Random House, Inc.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
![Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione]()
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.