Włoska Tarta Migdałowa
Przepis włoska tarta migdałowa jest gotowa w około 1 godzinę i zdecydowanie jest doskonałym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 93 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka masła, pieczone winogrona, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako tani deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Włoska Tarta Pomidorowa, Tarta figowo-migdałowa, oraz Tarta Migdałowa.
Instrukcje
Posmaruj 9-calową sprężynową patelnię.
Rozłóż migdały na blasze do pieczenia i tosty przez 10 minut, aż złoty.
Lekko ostudzić, a następnie grubo posiekać migdały. Zostaw włączony piekarnik.
W małej misce wymieszaj żółtko z skórką pomarańczową i ekstraktami. W średniej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą i sól.
Masło pokroić blenderem do ciast lub wcierać palcami, aż mieszanina będzie przypominała Gruboziarnisty posiłek. Wymieszać z cukrem granulowanym i brązowym cukrem i prażonymi migdałami. Delikatnie pracuj rękami w mieszaninie żółtka; ciasto powinno być kruche.
Przenieść ciasto na przygotowaną patelnię i luźno docisnąć okruchy; powierzchnia powinna być nierówna.
Piec przez 40 minut, lub do głębokiego złotego koloru.
Przenieś do stojaka i pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed demontażem.
Tarta rozbić na duże kawałki. Stos na talerzu z prażonymi czerwonymi winogronami i podawaj z szampanem Sabayon.