Włoska sałatka z fasoli i oliwek
Włoska sałatka z fasoli i oliwek może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 8 i kosztuje 95 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 106 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Mieszanka oliwek, bazylii, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 37 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Włoska sałatka z oliwek i papryki, Sos Sałatkowy Włoski Olive Garden, oraz Naśladowca włoskiego sosu sałatkowego Olive Garden dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na grillu, pod grillem lub nad płomieniem, poczernij paprykę, a następnie włóż do miski i przykryj folią spożywczą. Po ostygnięciu obrać, osuszyć i pokroić w paski, zachowując wszelkie soki.
Ugotować fasolę we wrzącej osolonej wodzie, aż będzie chrupiąca, ale nie skrzypiąca, następnie odcedzić i wrzucić prosto do lodowatej wody. Aby służyć, wrzucić wszystko razem, dodając rozdrobnioną bazylię w ostatniej chwili i rozsypując małymi liśćmi bazylii, aby zakończyć.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki). Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)]()
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.