Włoska Pieczeń Ziołowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać włoskie zioła jagnięcina pieczeń spróbować. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 18g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Jeśli masz liście rozmarynu, wino, liście tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czosnkowo-ziołowa pieczona noga jagnięcina, Zioła i cytrusy pieczona noga jagnięcina, oraz Pieczona noga jagnięcina z ziołami i czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem jagnięciny aż do wymieszania; wlać jagnięcinę w płytkim naczyniu. Obróć, aby równomiernie pokryć jagnięcinę mieszanką opatrunkową. Przechowywać w lodówce 2 godziny, obracając jagnięcinę po 1 godzinie.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Usunąć jagnięcinę z marynaty; wyrzucić marynatę.
Jagnięcinę umieścić na stelażu w patelni do pieczenia.
Piec 50 min. do 1 godziny lub do czasu zakończenia (160F).
Odstawić 10 min. przed krojeniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator