Włoska kremówka
Przepisów śródziemnomorskich nigdy za wiele, więc wypróbuj włoskie ciasto z kremem. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 5 g białka i 20 g tłuszczu. Za 57 centów za porcję otrzymasz deser na 18 osób. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Mieszanka jajek, kokosa, maślanki i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 15%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Włoskie ciasto z kremem, Włoskie ciasto z kremem i Włoskie ciasto z kremem.
Instrukcje
W dużej misce ubić masło i tłuszcz. Stopniowo dodawaj cukier; ubijaj 2 minuty dłużej.
Dodaj żółtka i wanilię; ubijaj przez 1 minutę.
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną i sól; dodawać do ubitej masy na zmianę z maślanką.
W drugiej misce ubijaj białka, aż powstanie sztywna piana. Złożyć do ciasta. Dodać kokos i orzechy pekan.
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy na drucianej kratce.
Na lukier w dużej misce połącz serek śmietankowy, masło i wanilię. Stopniowo ubijaj cukier puder.
Posypać orzechami pekan. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto można łączyć z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Red Tail Ridge Estate Dry Riesling. Oceniającym podoba się, z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Wytrawny Riesling Red Tail Ridge Estate]()
Wytrawny Riesling Red Tail Ridge Estate
Aromaty soku z limonki, cytryny Meyer, nektarynki i kandyzowanego imbiru. Łagodniejsze nuty mineralne z wanilią i gotowaną gruszką podążają za odrobiną gwiezdnego owocu. Na podniebieniu więcej limonki i owoców pestkowych, w połączeniu z suszonym ananasem, białą żurawiną i nutami brązowych przypraw. Kwasowość uderza w środkową część podniebienia, poprawiając wypełniającą usta konsystencję i przedłużając finisz białymi kwiatami i gujawą.