Włoska Cukinia Faszerowana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj włoską cukinię nadziewaną. Ten przepis służy 8 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 66 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką pieprz, oliwę z oliwek, orzeszki piniowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Włoska Cukinia Faszerowana, Włoska Kiełbasa Faszerowana Cukinią, oraz Cukinia Nadziewana Włoską Kiełbasą.
Instrukcje
Pokrój cukinię na pół wzdłuż; miąższ miąższu, pozostawiając muszle o grubości 1/4 cala.
Muszle posypać solą; odstawić na bok. Grubo posiekać miąższ.
Płaszcz średnio nonstick patelni z gotowania sprayu, i dodać olej; miejsce na średnim ogniu, aż gorące.
Dodać posiekaną cukinię i cebulę; gotować 10 minut lub aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Dodać czosnek i pomidor; gotować 2 minuty lub aż mieszanina zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć z ognia; wymieszać z bułką tartą i pozostałe 4 składniki.
Łyżka mieszanki warzyw równomiernie do muszli cukinii.
Umieść w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania. Przykryć i piec w 375 przez 20 minut. Odkryć i piec 20 dodatkowe minuty lub aż cukinia muszle są przetargu widłowego i farsz jest lekko rumiane.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castellani Chianti Annata z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo