Właściwy sos z indyka

Właściwy sos z indyka
Właściwy sos z indyka jest bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cebuli, marchwi i wina. Sprawdza się jako bardzo niedrogi SOS. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Odpowiedni Sos Z Podrobów Z Kurczaka, Sara Moulton ' s Best Make-Ahead Turkey Gravy & carving Turkey tips, oraz Klasyczny sos z indyka i Indyk Prep Essentials.

Instrukcje

1
Cebulę i marchew włożyć na dużą patelnię z karkówką z indyka (opcjonalnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Wlać w magazynie i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. odcedzić, aby usunąć warzywa i indyka, a następnie powrócić płyn do patelni. (W przypadku sosu teksturowanego, wyjąć indyka i, za pomocą blendera patyczkowego, zmiksować marchewkę i cebulę do wywaru, aż będzie bardzo gładka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Mąkę zmiksować z białym winem lub wodą, następnie zmiksować z wywarem mieszając na ogniu aż zgęstnieje. Spoko, to wyluzuj. Będzie przechowywać przez kilka dni lub zamrażać przez 1 miesiąc. Odwilż w lodówce dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Rozgrzać na patelni, aż się nagrzeje, następnie dodać soki z indyka i doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawSos
Magazyn