Węzły Chlebowe Dwu-Nasienne
Węzły chlebowe dwu-nasienne to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 20 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 109 kalorii. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę chlebową, cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Węzły Chlebowe Miodowo-Orzechowe, Pieczenie Chleba: Cynamonowe Węzły, oraz Skinny Minny Lemon Poppy Bread (fruit Loop Bread) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz drożdże i 1 szklankę ciepłej wody w 1-szklance płynnej miarki; odstawić mieszaninę na 5 minut.
Mąkę, cukier i sól połączyć w misie do mieszania ciężkich.
Dodać mieszaninę drożdży i olej. Beat przy niskiej prędkości z mikserem elektrycznym 1 minuta; beat przy średniej prędkości 5 minut.
Ciasto podzielić na 20 równych porcji. Uformuj każdą część w 7-calową linę i uformuj węzeł.
Połącz żółtko i 1 łyżkę wody; umyj rolki.
Posypać nasionami; umieścić na pergaminie wyłożonym papierem do pieczenia. Wyłącz piekarnik, rolki okładka luźno z folii; umieścić w piekarniku, i niech wzrosnąć 15 do 20 minut lub aż podwojone luzem.
Wyjąć z piekarnika i rozgrzać piekarnik do 40
Piec w temperaturze 400 przez 15 do 17 minut lub do złotego koloru.