Wędzonego indyka potrzeba około 7 godzin i 15 minut od początku do końca. Ten przepis daje 10 porcji z 842 kaloriami , 98 g białka i 46 g tłuszczu każda. Za 2,9 dolara za porcję ten przepis pokrywa 43% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, chili w proszku, indyka i czosnku w proszku. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się dobrze jako dość niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej i bezmlecznej . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 62% , to danie jest dobre. Podobne przepisy to Gulasz z fasoli Cannellini i wędzonego indyka , Kremowe risotto z kiełbasą z wędzonego indyka i Zupa z soczewicy z wędzonym indykiem .
Instrukcje
1
W dużym wiadrze lub garnku wymieszaj 1 szklankę soli, płatki czerwonej papryki, czosnek, papryczki jalapeno i 2 kwarty gorącej wody. Mieszaj, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Dodaj indyka piersią do dołu, a następnie dodaj tyle zimnej wody, aby indyk był całkowicie zanurzony. Przykryj i schłódź w lodówce przez 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1
Wymieszaj w misce proszek chili, kolendrę, kmin, brązowy cukier, proszek czosnkowy, rozmaryn, tymianek, 1 łyżkę soli i 2 łyżeczki pieprzu. Poluzuj palcami skórę piersi z indyka, a następnie wetrzyj majonez pod skórę. Natrzyj mieszanką przypraw całą zewnętrzną część ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Ramię
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Ułóż indyka piersią do góry w dużej, jednorazowej brytfannie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
3
Połóż trzy czwarte boczku na piersi, nakładając plasterki na siebie i zabezpiecz w kilku miejscach wykałaczkami. Owiń nogi pozostałym boczkiem, zabezpieczając go wykałaczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
4
Odcedź wiórki. Przygotuj wędzarnię zgodnie z instrukcją producenta, używając namoczonych wiórków; rozgrzej do 210 stopni Fahrenheita. (Lub użyj grilla i umieść wiórki w pudełku wędzarni pod rusztem; rozgrzej do niskiej temperatury.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
5
Umieść indyka w jednorazowym naczyniu ustawionym na ruszcie wędzarni lub grilla; przykryj i piecz przez 6–7 godzin lub do momentu, aż termometr włożony w najgrubszą część uda wskaże 190 stopni Fahrenheita.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Płatki Warzywne
Smażone Krewetki, Obrane
6
Dodaj kilka garści namoczonych wiórów drzewnych co godzinę, aby utrzymać dym. Jeśli boczek rumieni się zbyt szybko, luźno przykryj indyka folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
7
Przenieś indyka na deskę do krojenia i odstaw na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
8
Usuń boczek i pokrój indyka. Pokrój boczek i posyp nim wierzch, jeśli chcesz. Zdjęcie Yunhee Kim
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego