Wędzony Czarny Bas
Wędzony Czarny bas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.76 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odebrać sól, kolendra, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Wędzony Czarny Bas, Grillowany Jabłko-Wędzony Bas W Paski, oraz Czerwona Herbata Wędzony Okoń Morski Ze Śliwkami Karmelizowanymi Cynamonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zdejmij górny stojak do grilla z grilla (pozostawiając dolny stojak na węgle) i otwórz otwory wentylacyjne na spodzie grilla. Lekki węgiel w rozruszniku komina i niech spalić 10 minut. Ostrożnie wlać gorące węgle równomiernie na 2 przeciwległe strony dolnego stojaka, pozostawiając wolne od węgli koryto na środku dolnego stojaka. Ostrożnie wlać pozostały (nieoświetlony) węgiel na zapalonych węglach, banking je na boki, aby utrzymać koryto w środku.
Niech węgle palą się, odkryte, aż do tlenia się (węgle zmienią się z białego na szary), około 1 godziny.
Stos otwarte torby papierowe na powierzchni roboczej, a następnie stos butcher-arkusze papieru na górze. Obróć stos, aby najbliższa była długa strona papieru.
Wymieszać sól, pieprz, kolendra, czosnek, szalotki, i olej w małej misce.
Opłucz rybę i osusz, a następnie pokrój 3 ukośne ukośniki po obu stronach każdej ryby. W razie potrzeby przycinaj ogony, aby każda ryba miała nie więcej niż 13 cali długości.
Ułóż rybę płasko wzdłuż, obok siebie (od głowy do ogona) na środku górnego arkusza ułożonego papieru rzeźniczego.
Wyciśnij sok z limonki po obu stronach ryby, a następnie przetrzyj rybę mieszanką kolendry, upewniając się, że wcierasz mieszankę w ukośniki i całe Wewnętrzne wnęki.
Owiń ryby w górny arkusz papieru rzeźniczego, nakładając długie krawędzie, a następnie składając końce nad rybą. Obróć opakowanie do góry nogami, aby utrzymać zamknięte, a następnie owinąć drugi arkusz papieru rzeźniczego w ten sam sposób. Odwróć paczkę. Kontynuuj owijanie i obracanie ryb w papier rzeźniczy, a następnie brązowe arkusze worków, 1 arkusz na raz. Włóż krótki koniec ostatnich kilku arkuszy wewnątrz końców opakowania, aby zamknąć.
Gdy węgiel jest gotowy, napełnij zlew wodą i zanurz opakowanie ryb na 1 minutę, aby całkowicie namoczyć, a następnie przenieś do płytkiej patelni do pieczenia. Nosząc rękawice ochronne, przenieś pakiet ryb do koryta w węglach, odstaw patelnię na bok. Łopata tlące się węgle z boków nad pakietem za pomocą szpatułek, zakopując go jak najlepiej.
Gotować ryby 30 minut. (Część papieru spłonie. Jeśli płomieni papieru, przykryć grill krótko.)
Nosząc rękawice i używając obu szpatułek, ostrożnie odkryć opakowanie (w razie potrzeby zagłuszyć płomienie wodą) i przenieść na patelnię do pieczenia. Otwórz opakowanie (w razie potrzeby użyj nożyczek) i filetuj rybę na ciepłym talerzu.
* Jeśli nie możesz znaleźć papieru rzeźniczego, możesz zastąpić 2 duże brązowe torby papierowe, otwierane na płasko (co najmniej 37 na 17 cali).* Można również zrobić ten przepis z 1 (4 - do 5-lb) cały czarny BAS lub okoń morski. Gotować pakiet 10 minut na cal całkowitej grubości opakowania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.