Wędzono-Gouda Risotto ze szpinakiem i pieczarkami

Wędzono-Gouda Risotto ze szpinakiem i pieczarkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wędzonego Risotto z goudą ze szpinakiem i grzybami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 462 kalorie, 18g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.83 za porcję. Mieszanka ryżu arborio, wino, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pizza Ze Szpinakiem Wędzonym, Sałatka Szpinakowa Z Wędzoną Goudą, oraz Frittata z pieczarkami i szpinakiem z wędzoną goudą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować risotto, połączyć wodę z bulionem; odstawić. Roztopić masło w dużym rondlu nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj 1/3 szklanki szalotki; przykryć i gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3
Dodać ryż; gotować 2 minuty, odkryte, stale mieszając. Wymieszać w 1/2 szklanki wina; gotować 30 sekund lub do momentu prawie wchłonięcia płynu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
WinoWino
4
Dodaj 1/2 łyżeczki soli i mieszaniny bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja mieszaniny bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnego (łącznie około 20 minut). Wymieszać Gouda; gotować tylko do stopienia. Wymieszać ze szpinakiem; gotować aż szpinak zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
BulionBulion
GoudaGouda
SólSól
5
Aby przygotować grzyby, podgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj grzyby i smażyć 5 minut lub aż zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
7
Dodaj 1/3 szklanki szalotki, 1/4 szklanki wina, posiekany tymianek, posiekany rozmaryn i mielony czosnek, i podsmażyć 1 minutę lub do wchłonięcia wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
RozmarynRozmaryn
SzalotkaSzalotka
TymianekTymianek
WinoWino
8
Posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
9
Risotto podziel równomiernie na 6 misek, na wierzch polej mieszanką grzybową i posyp parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
ParmezanParmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Dekoruj gałązkami rozmarynu, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRyż Arborio lub inny ryż krótkoziarnistyRyż Arborio lub inny ryż krótkoziarnisty0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)11 łyżka suszonego oregano1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanki pokrojone w plasterki pieczarki (ofiliżanki pokrojone w plasterki pieczarki (o227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanki pokrojonych w plasterki grzybów cremini (ofiliżanki pokrojonych w plasterki grzybów cremini (o591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgebeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka2Batoniki toffi Heathposiekany świeży rozmarynposiekany świeży rozmaryn2Batoniki toffi Heathposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 szklanki rozdrobnionego wędzonego sera Gouda1/2 szklanki rozdrobnionego wędzonego sera Gouda11 łyżka suszonego oregano1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina99opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanki pokrojonych boczniaków (ofiliżanki pokrojonych boczniaków (o28opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/4 szklanki startego świeżego parmezanu1/4 szklanki startego świeżego parmezanu0Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana szalotkaposiekana szalotka99opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanki pokrojone w plasterki czapki z grzybami shiitake (ofiliżanki pokrojone w plasterki czapki z grzybami shiitake (o142opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanki posiekanego szpinaku (ofiliżanki posiekanego szpinaku (o4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn