Wędzono-Gouda Risotto ze szpinakiem i pieczarkami

Wędzono-Gouda Risotto ze szpinakiem i pieczarkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wędzonego Risotto z goudą ze szpinakiem i grzybami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 462 kalorie, 18g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.83 za porcję. Mieszanka ryżu arborio, wino, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pizza Ze Szpinakiem Wędzonym, Sałatka Szpinakowa Z Wędzoną Goudą, oraz Frittata z pieczarkami i szpinakiem z wędzoną goudą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować risotto, połączyć wodę z bulionem; odstawić. Roztopić masło w dużym rondlu nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj 1/3 szklanki szalotki; przykryć i gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3
Dodać ryż; gotować 2 minuty, odkryte, stale mieszając. Wymieszać w 1/2 szklanki wina; gotować 30 sekund lub do momentu prawie wchłonięcia płynu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
WinoWino
4
Dodaj 1/2 łyżeczki soli i mieszaniny bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja mieszaniny bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnego (łącznie około 20 minut). Wymieszać Gouda; gotować tylko do stopienia. Wymieszać ze szpinakiem; gotować aż szpinak zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
BulionBulion
GoudaGouda
SólSól
5
Aby przygotować grzyby, podgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj grzyby i smażyć 5 minut lub aż zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
7
Dodaj 1/3 szklanki szalotki, 1/4 szklanki wina, posiekany tymianek, posiekany rozmaryn i mielony czosnek, i podsmażyć 1 minutę lub do wchłonięcia wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
RozmarynRozmaryn
SzalotkaSzalotka
TymianekTymianek
WinoWino
8
Posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
9
Risotto podziel równomiernie na 6 misek, na wierzch polej mieszanką grzybową i posyp parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
ParmezanParmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dekoruj gałązkami rozmarynu, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRyż Arborio lub inny ryż krótkoziarnistyRyż Arborio lub inny ryż krótkoziarnisty0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)12 łyżeczki czosnku w proszku2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanki pokrojone w plasterki pieczarki (ofiliżanki pokrojone w plasterki pieczarki (o2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanki pokrojonych w plasterki grzybów cremini (ofiliżanki pokrojonych w plasterki grzybów cremini (o591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.beztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka2Batoniki toffi Heathposiekany świeży rozmarynposiekany świeży rozmaryn2Batoniki toffi Heathposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki rozdrobnionego wędzonego sera Gouda1/2 szklanki rozdrobnionego wędzonego sera Gouda12 łyżeczki czosnku w proszku3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)991 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanki pokrojonych boczniaków (ofiliżanki pokrojonych boczniaków (o281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/4 szklanki startego świeżego parmezanu1/4 szklanki startego świeżego parmezanu0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana szalotkaposiekana szalotka991 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanki pokrojone w plasterki czapki z grzybami shiitake (ofiliżanki pokrojone w plasterki czapki z grzybami shiitake (o1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanki posiekanego szpinaku (ofiliżanki posiekanego szpinaku (o4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn