Wędzone Rustykalne Warzywa Korzeniowe
Smoke-palone rustykalne warzywa korzeniowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka marchwi, pietruszki płaskolistnej, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to Wędzone Rustykalne Warzywa Korzeniowe, Rustykalne Pieczone Warzywa, oraz Rootin 'tootin' palone korzenie-prażone warzywa korzeniowe w papierze.
Instrukcje
Warzywa wymieszać z oliwą i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Umieścić mieszaninę na kawałku folii aluminiowej o wymiarach 8 x 12 cali lub w jednorazowej aluminiowej patelni.
Napełnij swój komin węgiel z brykietów, ustawić komin na dolnym ruszcie grilla, i światło, lub przygotować ogień w palacza. W przypadku grilla gazowego przekręć połowę palników na średni.
Gdy węgle są gotowe, wrzuć je na dno grilla i rozłóż równomiernie na pół. Zrębki rozsypać na rozgrzanych węglach lub umieścić w metalowym pojemniku jak najbliżej palnika na grillu gazowym.
Umieść warzywa na stronie pośredniej-ciepła. Zamknij pokrywę.
Dym w temperaturze 350 ° F przez 45 do 60 minut lub do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie, a warzywa będą miały dobry, dymny aromat.
Warzywa przełożyć na talerz, skropić odrobiną oliwy z oliwek w razie potrzeby i udekorować posiekaną natką pietruszki.
Sugerowane Drewno: wiśnia, dąb lub orzech
Fragment z 25 Essentials: Techniques for Smoking, by Ardie A. Davis, © 200
Zdjęcia © 2009 by Joyce Oudkerk Pool. Użyte za zgodą Harvard Common Press.