Wędzone Kurczaki Cytrynowo-Chipotlowe
Wędzone kurczaki cytrynowo-Chipotlowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 98g białka, 88 g tłuszczu, oraz w sumie 1276 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cebulę, ocet, sznurek kuchenny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chipotle Fettuccine Z Wędzonym Indykiem, Chipotle Fettuccine z wędzonym indykiem, oraz Quesadillas z łososia wędzonego w kremowym sosie Chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Proces słodka cebula, dalej 7 składników, i 3/4 łyżeczki. sól w robocie kuchennym lub blenderze, aż będzie gładka, zatrzymując się, aby zeskrobać boki. Odstawić mieszaninę na bok.
W razie potrzeby usunąć nadmiar skóry z szyj i ubytków kurcząt. Zaczynając od dużych ubytków, rozluźnij skórę od piersi i nóg, wkładając palce i delikatnie naciskając między skórę a mięso. (Nie należy całkowicie odrywać skóry.)
Kury umieścić na dużej patelni do pieczenia. Używając Bulb baster, wycisnąć mieszankę cytrynowo-chipotle równomiernie do wnęk kurczaka i pod skórą na piersiach i nogach.
Kurczaki posypać równomiernie pozostałym 1 1/4 łyżeczki. sól. W razie potrzeby podwiń skrzydła. Umieść środek 3-metrowego kawałka sznurka kuchennego pod plecami jednego kurczaka w pobliżu ogona. Owiń sznurek wokół nóg i wokół ciała kurczaka. Zawiąż bezpiecznie na szyi. Powtórz z pozostałymi kurczętami.
Zrębki moczyć w wodzie przez co najmniej 30 minut. Odstawić.
Przygotuj wędzarnię zgodnie ze wskazówkami producenta. Doprowadzić temperaturę wewnętrzną do 225 do 250 i utrzymać temperaturę przez 15 do 20 minut.
Kury umieścić na górnym ruszcie do gotowania; przykryć pokrywką palacza.
Gotuj kurczaki, utrzymując temperaturę wewnątrz palacza między 225 A 250, przez 1 godzinę i 30 minut.
Odcedzić zarezerwowane wióry drzewne i umieścić na węglu. Przykryć pokrywką palacza; palić kurczaki od 2 godzin do 2 godzin i 30 minut dłużej lub do momentu włożenia do uda termometru mięsnego 17
Wyjąć kurczaki z palacza; przykryć luźno folią aluminiową i odstawić 10 minut lub aż termometr zarejestruje 180 przed krojeniem.