Wątróbki z kurczaka: fegato di Pollo alla Finanziera

Wątróbki z kurczaka w stylu bankiera: Fegato di Pollo alla Finanziera może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 579 kalorii, 23G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Mieszanka ryżu arborio, wątróbki z kurczaka, wino marsala i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Pollo fritto alla toscana (smażony kurczak po Toskańsku), Pollo alla panna (kurczak w śmietanie), oraz Pollo alla Valdostana (Kurczak z Prosciutto i serem Fontina) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić risotto: w rondlu 10 do 12 cali roztopić 3 łyżki masła.
Dodaj cebulę i potu, aż miękkie i półprzezroczyste, o 5 protokół. Mieszamy ryż i gotujemy na średnim ogniu. Używając drewnianej łyżki, mieszaj w sposób ciągły, aż ryż zostanie pokryty masłem i zacznie się przeświecać, około 2 minut. Uważaj, aby ryż nie spłonął. Utrzymując ciepło na średnim poziomie, rozpocznij kadzenie gorącego bulionu do ryżu, około 2 kadzi na raz. Stale mieszaj drewnianą łyżką, aż ryż prawie wchłonie cały bulion. Kontynuuj dodawanie bulionu kawałek po kawałku, aż ryż jest al DENTE lub przetargu, o 20 protokół. Po ugotowaniu ryżu doprawiamy solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia i natychmiast dodać pozostałą łyżkę masła i 3/4 szklanki Parmigiano. Wymieszać, aby dokładnie połączyć i ogrzać, aż będzie gotowy do podania.
Zagrzebać kawałki wątróbki drobiowej przez mąkę, aż będą dobrze pokryte. Wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar mąki i odstawić.
W 12-calowym rondlu rozgrzej oliwę na średnio gorącym płomieniu.
Dodać wątróbki z kurczaka i gotować, aż złoty brąz ze wszystkich stron, o 5 protokół.
Wlać wino na wątróbki z kurczaka i niech gotować, aż wino odparuje, o innym 4 do 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać bulion z kurczaka. Gotuj na średnim ogniu, aż wątróbki z kurczaka zostaną całkowicie ugotowane, o 3 minuty więcej.
Niech bulion bąbelki tak, że sos zgęstnieje; nie powinno być prawie nie sos na patelni, tylko kilka kropelek, aby utrzymać wątroby wilgotne.
Wątróbki z kurczaka podawać natychmiast, na środku półmiska, w towarzystwie gorącego risotto.
Dekoruj natką pietruszki.