Wątróbka z grzybami

Wątróbka z grzybami
Przepis Wątroba z grzybami można zrobić w około 1 godzinę. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.22 za porcję. Jedna porcja zawiera 711 kalorii, 39g białka, oraz 29g tłuszczu. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka podwójnej śmietany, oliwy z oliwek, gałązki tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szałwia i tymianek wątróbka Cielęca z grzybami i pancettą, Farsz ryżowy z dzikimi grzybami, oraz Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Umieść dużą patelnię na dużym ogniu, a gdy jest gorąca, dodaj kapiący lub smalec. Kiedy się stopi, dodaj wątrobę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Niech wątróbka brązowieje dobrze z każdej strony, posypując ją przyprawami, gdy gotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
WątrobaWątroba
4
Gdy wątroba jest rumiana, przenieś ją do puszki do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
5
Posypać szalotką i wstawić do piekarnika na 20-25 min. Gdy wątroba jest jędrna w dotyku, lub na termometrze elektrycznym w najgrubszej części, wyjąć ją z piekarnika i ustawić na spoczynek w ciepłym miejscu, lekko przykrytym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
WątrobaWątroba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Podczas gdy wątroba gotuje, przygotuj grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
WątrobaWątroba
7
Wyszczotkuj je, aby usunąć brud lub ziemię.
8
Na średnim ogniu umieścić duży rondel i dodać oliwę z oliwek lub masło. Pieczarki ugotować z odrobiną przyprawy tak, aby trochę się zarumieniły i cała ciecz odparowała.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
Dodać cebulę i czosnek na patelnię i zmniejszyć ogień do średniej. Kontynuuj gotowanie, aż grzyby zaczną mięknąć, a następnie dodaj tymianek i szałwię. Dobrze wymieszać, dodać Sherry i białe wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Włączyć ciepło do wysokiej i gotować soki tak, że zmniejszyć o połowę.
11
Dodaj kolbę i powtórz. Gdy soki na patelni zostaną zmniejszone i lekko zagęszczone, dodaj śmietanę i wymieszaj, aby połączyć. Posmakuj soków i popraw przyprawę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Gdy wątroba odpocznie, pokrój ją cienko i podawaj natychmiast, polane ragoutem z grzybów, na ciepłych talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
WątrobaWątroba
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn