Wątróbka Owinięta Boczkiem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Wątróbka zawinięta w bekon może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz paski cienkie-boczek, koszerna sól i pieprz, wątróbki z kaczki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Wątróbka wołowa z figą, boczkiem i karmelizowaną cebulą kompot [lub Najlepsza wątróbka wołowa ], Ziemniaki z boczkiem i wątróbką, oraz Wątróbka i boczek z sosem cebulowym.
Instrukcje
Wątroby osuszyć ręcznikiem papierowym.
Wątróbki posypać solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Używając jednego paska boczku na płat, zawiń boczek szczelnie wokół wątroby, aby był całkowicie pokryty, a następnie przekłuj szaszłykiem, używając szaszłyku, aby utrzymać boczek na miejscu. Ułóż wątróbki owinięte boczkiem na szaszłyku, po trzy na szaszłyk.
Zapal pół komina pełnego węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Szaszłyki grill obracając co kilka minut, aż boczek jest chrupiące i wątroba jest po prostu gotowane przez, 7 do 10 minut.