Wątróbka i cebula styl wenecki
Wątróbka i cebula w stylu weneckim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 917 kalorii, 71g białka, oraz 56 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście szałwii, świeżo zmielony pieprz, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby spożywać żytni posiłek, można skorzystać z tego dania głównego z Babeczki Sowa O Szerokich Oczach jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Wątróbka i cebula w stylu weneckim, Wątróbka cielęca Wenecka i cebula, oraz Wątróbka cielęca Wenecka z cebulą.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzać 3 łyżki oleju z 1 1/2 łyżki masła na umiarkowanie dużym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 10 protokół. Wymieszać w 1/4 łyżeczki soli. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, często mieszając, aż cebula są dobrze rumiane, o 5 minut dłużej.
Posypać wątrobę pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Na tej samej patelni podgrzej pozostałą łyżkę oleju i 1/2 łyżki masła na dużym ogniu. Gdy patelnia jest bardzo gorąca, dodaj wątrobę i szałwię. Gotować, mieszając, aż tylko gotowe, 1 do 2 protokół.
Zdjąć z ognia, powrócić cebulę na patelnię, i wrzucić. Jak gotować wątrobę: zapomnij o całej gorzkiej, ziarnistej wątrobie, którą mogłeś mieć. Sposób na dobry smak wątroby to przede wszystkim kwestia opierania się pokusie, aby go rozgotować. Powinien być smażony, aby nie dopuścić do ucieczki soków i powinien być lekko różowy w środku, a nie obskurny szary. Użyj wysokiej temperatury dzielnie i krótko. Rekomendacja win: Brunello di Montalcino jest najbardziej podniosłym winem Toskanii, ponieważ oferuje połączenie bogactwa, mocy i elegancji niezrównanej z żadnym innym w regionie.
Podaj jeden tutaj na wystawne doświadczenie. Bardziej przystępną opcją jest Rosso di Montalcino, rodzaj pomniejszonego brunello.