Wątróbka Cielęca z sałatką szpinakową, grzankami i orzeszkami piniowymi
Wątróbka Cielęca z sałatką szpinakową, grzankami i orzeszkami pinii może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 939 kalorii, 38g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.56 za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, orzeszki piniowe, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest znakomite. Spróbuj Sałatka Szpinakowa Z Prażonymi Orzeszkami Piniowymi, Cukinia z bazylią, orzeszkami piniowymi i grzankami, oraz Sałatka szpinakowa z Pecorino, orzeszkami pinii i porzeczkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Toast orzeszki piniowe w piekarniku na złoty kolor, o 5 protokół. Toast kostki chleba w piekarniku na złoty, ale nadal lekko miękkie w środku, o 15 protokół.
W małej szklance lub misce ze stali nierdzewnej ubić ocet, musztardę, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać 5 łyżek oleju powoli, ubijając.
Mąkę połączyć z pozostałą 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju i masło na umiarkowanym ogniu. Pył plastry wątroby z mieszaniny mąki i strząsnąć nadmiar.
Umieścić wątróbkę na patelni i gotować, aż rumiane, o 3 protokół. Skręcić i gotować, aż rumiane z drugiej strony, 3 do 4 minut dłużej. Nadal powinno być różowe w środku.
W dużej misce, wrzucić szpinak z wszystkich, ale 2 łyżki dressingu.
Dodać grzanki i orzeszki piniowe i wrzucić. Szpinak ułożyć na talerzach i ułożyć wątróbką.
Mżawka z opatrunkiem reserved.
Rekomendacja wina: chociaż Czerwienie z Doliny Loary oparte na cabernet-franc są praktycznie ignorowane w Stanach Zjednoczonych, ich jagodowy smak, średnia treść i chrupiąca konsystencja są często bardziej wszechstronne w jedzeniu niż ich ciężsi bracia Bordeaux. Saumur-Champigny będzie tu piękny.