Wątróbka Cielęca z cebulą, boczkiem i ziemniakami
Wątróbka Cielęca z cebulą, boczkiem i ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 827 kalorii, 63g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.19 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś tymianek, cebulę, wątróbkę cielęcą na 4 równe kawałki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Wątróbka Cielęca Z Pancettą, Szałwią I Puree Ziemniaczanym, wątroba cielęca smażona, oraz Szałwia i tymianek wątróbka Cielęca z grzybami i pancettą.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w garnku i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół.
Odcedzić i kiedy wystarczająco chłodny do obsługi, pokroić w 3/4 cala grube plastry.
Rozgrzej piekarnik do 93° i umieść patelnię do pieczenia lub dużą blachę do pieczenia w środku. Boczek ugotować na dużej patelni; po wytopieniu tłuszczu i boczek jest chrupiący, wyjąć i osuszyć na ręcznikach papierowych i wstawić do piekarnika.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu boczku i zachować resztę. Powrót patelni na średnim ogniu, dodać cebulę i tymianek, i gotować, aż cebula są miękkie i brązowe, o 10 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem; wyjąć z patelni i wstawić do piekarnika wraz z ugotowanym boczkiem. Powrót patelni na średnim ogniu; dodać 1 łyżkę tłuszczu boczku z powrotem do patelni, następnie dodać połowę pokrojonych ziemniaków i gotować, aż chrupiące. Powtórz z pozostałymi ziemniakami, dodając w razie potrzeby dodatkowy tłuszcz z boczku. Doprawić solą i pieprzem.
Wątróbkę osuszyć, następnie posmarować mąką. Oczyścić patelnię, a następnie umieścić z powrotem na średnim ogniu i dodać masło. Gdy piana ustąpi, dodać wątróbkę i gotować, aż Na Zewnątrz utworzy lekką skorupę, ale wewnątrz jest nadal miękka, około 4 minut na stronę (w zależności od grubości). Ziemniaki, cebulę, boczek i wątrobę podziel równomiernie między cztery talerze i podawaj na gorąco z IPA.