Wątroba Mapo
Mapo wątroba jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 556 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka oleju z orzeszków ziemnych, olej chili, fermentowana fasola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, Mapo Bakłażan, oraz Mapo Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić wątróbkę i tofu w kostkę 1/2 cala. W misce do mieszania, wrzucić wątróbkę ze skrobi kukurydzianej, aż równomiernie pokryte.
Rozgrzać wok na wysokiej, dodać olej, i dodać kostki wątroby. Nie przeszkadzać przez 20 sekund, pozwalając wątrobie na brązowienie. Gotować tylko do wątroby jest lekko rumiane na zewnątrz i nadal rzadko wewnątrz, o 10 sekund dłużej.
Usunąć wątrobę z oleju i odstawić.
Zmniejszyć ogień do niskiej, dodać zieloną cebulę i pastę z fasoli chili i mieszać smażyć, aż pachnące, o 15 sekund.
Dodaj czarną fasolę i zmielone chili i smażyć przez 10 sekund dłużej.
Dodać szczyptę prażonego i zmielonego pieprzu syczuańskiego i wymieszać.
Wlać w magazynie i dodać tofu. Delikatnie wymieszać tak, aby nie rozbić tofu.
Dodać cukier, sos sojowy i sól. Dusić, aż twaróg fasoli wchłonie smak, o 3 minuty dłużej.
Dodaj zarezerwowaną wątrobę z powrotem do woka i gotuj na wolnym ogniu przez 30 sekund dłużej, delikatnie mieszając.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej i mieszać delikatnie, aż sos właśnie zgęstnieje, o 20 sekund.
Dekoruj zieloną cebulą, olejem chili i prażonymi i zmielonymi ziarnami pieprzu syczuańskiego.
Podawać natychmiast z ryżem.