Wątroba cielęca, styl wenecki: Fegato alla Veneziana

Wątróbka cielęca, styl wenecki: fegato alla Veneziana może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1023 kalorii, 26g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kilka kropli aceto tradizionale, masło, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to Wątróbka i cebula w stylu weneckim, wątroba cielęca smażona, oraz Przegrzebki Alla Veneziana z parmezanem.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z 3 łyżkami masła w dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować je na małym ogniu, aż będą bardzo miękkie, ale nie kolorowe, przez dosłownie około 1 godziny.
Posolić cebulę i wyjąć na ciepły talerz.
Dodaj wątróbkę do patelni, solenie i gotowanie przez 30 do 45 sekund z każdej strony. W razie potrzeby pracować partiami, aby uniknąć przeludnienia patelni. Po zakończeniu umieścić wątróbkę na cebuli i ogrzać.
Dodaj wino do patelni i zeskrobać dno patelni drewnianą łyżką, aby usunąć wszelkie rumiane kawałki.
Dodać pozostałą łyżkę masła i zalać wątróbką i cebulą.
Skropić octem i podawać natychmiast.