Wysokie Ciasto Czekoladowe Bez Mąki
Wysokie ciasto czekoladowe bez mąki może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 633 kalorie, 8G białka, oraz 45 g tłuszczu. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 627 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz jaja, ekstrakt z wanilii, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Górujące Bez Mąki Ciasta Czekoladowe Stout, Wysokie Ciasto Kokosowe, oraz Ciasto Bez Mąki Czekoladowo-Orzechowe Z Ciepłą Polewą Czekoladową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić ciasto: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. masło dno i boki 9-calowy springform patelni i linii dolnej z pergaminem.
Włożyć słodko-gorzką i niesłodzoną czekoladę do żaroodpornej miski i ustawić na rondlu z gotującą się wodą (nie pozwól miski dotknąć wody). Mieszaj, aż czekolada się rozpuści, a następnie wyjmij miskę z patelni.
Jajka, cukier turbinado i sól umieść w misce miksera stojącego. Ustaw miskę na tej samej patelni gotującej się wody i ubijaj, aż mieszanina będzie ciepła, o 2 protokół.
Przenieś miskę do miksera stojącego; ubić z mocowaniem trzepaczki na średniej prędkości, aż potroi objętość, około 5 minut.
W międzyczasie przynieś piwo i wanilię do niskiego wrzenia w rondlu. Zmniejszyć prędkość miksera do niskiej; pokonać w mieszaninie piwa, a następnie stopioną czekoladę, aż do połączenia, o 2 protokół. Stopniowo beat w maśle aż włączone.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec, aż wykałaczka wyjdzie z kilku okruchów, o 35 protokół. Schłodzić na patelni na stojaku 1 godzinę, następnie uruchomić nóż wokół krawędzi patelni i zdjąć pierścień.
Niech ostygnie całkowicie.
Przygotuj bezę: czekoladę, masło i syrop kukurydziany w mikrofalówce w 30-sekundowych odstępach, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
W żaroodpornej misce ubić granulowany cukier, białka, śmietanę z kamienia nazębnego, sól i 1/3 szklanki wody.
Umieść miskę na rondlu z gotującą się wodą; ubijaj ręcznym mikserem na małej prędkości, a następnie stopniowo zwiększaj prędkość do wysokiej i ubijaj, aż utworzą się miękkie szczyty, około 5 minut.
Wyjmij miskę z patelni; kontynuuj ubijanie, aż beza będzie chłodna i puszysta. Złóż wanilię, a następnie złóż roztopioną czekoladę, aż się zakręci.