Ciasta wypełnione ricottą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 167 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 336 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ricottę, cukier granulowany, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Wypieki Z Kapustą, Wypieki Nadziewane Brzoskwiniami, oraz Wypieki Wypełnione Dynią.
Instrukcje
1
Wymieszać 3 szklanki mąki i soli morskiej w misce miksera z umiarkowanie niską prędkością, a następnie ubić w wodzie. Delikatnie wyciśnij niewielką garść ciasta: powinno trzymać się razem, nie rozpadając się. Jeśli nie, Dodaj więcej wody 1 łyżeczkę na raz, bijąc po każdym dodaniu i kontynuując test. Kontynuuj bicie z umiarkowanie niską prędkością, aż ciasto utworzy kulkę, około 5 minut (ciasto nie będzie gładkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Morska
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
2
Podziel ciasto i rozwałkuj każdą połowę na szorstki prostokąt o wymiarach 12 na 5 cali (grubość 1/4 cala) za pomocą wałka do ciasta. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką blachę do pieczenia i przykryć folią. Ustaw gładkie rolki maszyny do makaronu w najszerszym ustawieniu. Karmić 1 kawałek ciasta przez rolki 6 razy, składając na pół za każdym razem. Pozostały kawałek ciasta podawaj przez wałki w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Makarony
Rolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Makaronu
Blacha Do Pieczenia
Folia Foliowa
Wałek Do Ciasta
3
Ułóż oba kawałki ciasta i, za pomocą wałka do ciasta, zwinąć razem, tworząc 1 (1/2-cala grubości) kawałek. Karmić ciasto przez rolki jeszcze 10 razy, składając na pół za każdym razem. Złożyć ciasto na pół w poprzek, a następnie ponownie złożyć na pół. Schłodzić ciasto, owinięte folią, co najmniej 2 godziny i do
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Wałek Do Ciasta
4
Ubij masło i smalec w misce z mikserem, aż będzie blady i puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Smalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
5
Ćwierć forsy. Zachowując pozostałe kawałki pokryte folią, rozwałkuj 1 kawałek ciasta na szorstki prostokąt o wymiarach 4 na 8 cali (grubość 1/4 cala) na lekko posypanej mąką powierzchni. Przekaż prostokąt przez rolki maszyny do makaronu (ciasto pyłowe z mąką, aby zapobiec przyklejeniu), dzięki czemu przestrzeń między rolkami jest węższa za każdym razem, aż ciasto przejdzie przez najwęższe ustawienie (pasek ciasta będzie miał około 4 stóp długości). Listwa osłonowa luźno z folią. W ten sam sposób podawaj kolejny kawałek ciasta przez rolki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Makarony
Rolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Makaronu
Folia Foliowa
6
Umieść 1 pasek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni i przyciąć końce, aby wyrównać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
7
3 łyżki smalcu rozprowadzić równomiernie na pasku szpatułką. Delikatnie rozciągnij pasek do 9 cali szerokości palcami, przesuwając się powoli w dół długości paska. Zaczynając od krótkiego końca, ostrożnie i ciasno zwiń Pasek, zatrzymując się na 1 cal przed końcem,a następnie luźno przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Funtów Jeżyn (około
Smalec
Rolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Folia Foliowa
8
Rozłóż inny pasek ciasta z 3 łyżkami masła smalcu i rozciągnij do 9 cali w ten sam sposób(nie zwijaj). Nakładają się na 1 cal krótkiego końca na odsłoniętym końcu pierwszej rolki, a następnie kontynuuj zwijanie pierwszej rolki, tworząc ciasny cylinder (około 9 cali długości i 2 cale średnicy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Funtów Jeżyn (około
Ciasto
Smalec
Rolka
9
Karmić pozostałe 2 kawałki ciasta przez rolki i zrobić kolejny ciasny cylinder w ten sam sposób. Owiń cylindry dobrze w plastikową folię i schłodź do twardego, co najmniej 3 godzin. Schłodzić pozostały smalec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ciasto
Smalec
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
1
Doprowadzić cukier i wodę do wrzenia w rondlu 2-quart na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać mąkę z kaszy mannej w powolnym, stałym strumieniu, mieszając i gotować, mieszając, aż mieszanina stanie się grubą, ciężką pastą, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy Mannej
3
Przenieść do blachy do pieczenia i rozprowadzić 1/4 cala grubości. Schłodzić, przykryć papierem woskowym, aż ostygnie, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Papier Woskowany
4
Rozdarć kaszę manną na kawałki i wymieszać w misce miksera z małą prędkością, aby się rozbić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza Manna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
5
Dodać żółtka, wanilię, sól morską i cynamon i ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
Sól Morska
Wanilia
żółtko Jaja
6
Wymieszać z ricottą i kandyzowaną skórką pomarańczową na małej prędkości. Łyżka do torebki z ciastem i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowana Skórka Pomarańczowa
Ser Ricotta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na Ciasto
1
Rozgrzej piekarnik do 204°. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
Wyjąć pozostały smalec z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Smalec
3
Pracując z 1 cylindrem na raz, przycinaj około 1/2 cala z każdego końca, a następnie tnij cylindry na plastry o grubości 3/4 cala (około 12).
4
Ułóż 1 plaster płasko na powierzchni roboczej i delikatnie spłaszczyć do 4-calowej rundy z pięty dłoni, zaczynając w centrum i rozmazując we wszystkich kierunkach.
1
Ostrożnie zeskrobać okrągłą powierzchnię roboczą za pomocą noża lub metalowej szpatułki. Połóż kciuki pod spodem i dwa pierwsze palce każdej ręki na wierzchu, następnie delikatnie popchnij kciukami środek w górę i jednocześnie pociągnij palcami bok w dół, utrzymując warstwy nachodzące na siebie (wyobraź sobie składany kubek podróżny).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Nóż
2
Stożek w dłoni, rurka w około 3 łyżki nadzienia. Uszczypnij krawędzie ciasta razem, aby zamknąć i umieścić ciasto na blasze do pieczenia. Formularz i wypełnić więcej sfogliatelle w ten sam sposób z pozostałych plasterków i pozostałych cylindra.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
3
Posmaruj sfogliatelle masłem smalcowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Smalec
4
Piec w partiach w środku piekarnika (druga partia przykryta folią, podczas gdy pierwsza piecze), szczotkując pozostałym masłem smalcowym dwa razy podczas pieczenia, aż będzie bardzo chrupiąca i złocista, w sumie około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Smalec
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Piekarnik
5
Wypieki przełożyć do stelaża, aby lekko ostudzić, a następnie podawać.
1
* Drobna mąka semolina nie jest oznaczona jako taka na opakowaniu, ale jeśli nie mówi "gruba", to masz odpowiedni produkt.* Butle do ciasta można schłodzić do 2 dni lub zamrozić na 1 miesiąc. Odwilż przed przejściem.* Nadzienie można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Wypełnione sfogliatelle (przed szczotkowane z masłem smalcu i pieczone) mogą być wykonane 1 dzień naprzód i schłodzone, pokryte, lub zamrożone 1 miesiąc, dobrze owinięte w folię. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.* Sfogliatelle najlepiej jeść świeże z piekarnika. Jeśli masz resztki, podgrzej je w piekarniku 177° około 8 minut.