Wypiek chleba: chleb po włosku z białą pełnoziarnistą
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 175 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 27 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 29 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, mąkę z kaszy mannej, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pieczenie chleba: szybko i powoli Sezam biały chleb, Pieczenie Chleba: Irlandzki Chleb Pełnoziarnisty Biały, oraz Wypiek Chleba: Chleb Owsiano-Pszenny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż wodę, cukier, drożdże, kaszę manną i białą mąkę pełnoziarnistą do miski miksera stojącego. Wymieszać do połączenia i odstawić na 20 minut. Będzie bardzo spieniony.
Dodać mąkę chlebową i zagniatać hakiem do ciasta, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Dodać masło i sól i kontynuować ugniatanie, aż oba zostaną w pełni włączone. Uformować Bochenek w kulkę, skropić odrobiną oliwy z oliwek i odstawić do miski. Przykryć miskę i odstawić, aż ciasto podwoi się w wielkości, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Gdy ciasto podwoi się, wyjmij je z miski i delikatnie uformuj w kłodę o długości około 10 cali.
Umieść go na przygotowanej patelni, szew w dół. Przykryć folią i odstawić do podwojenia, około 30 minut.
Dodać 3 ukośne ukośne ukośniki na wierzchu bochenka i piec w temperaturze 350 stopni do złotego koloru, o 35 protokół.
Niech Bochenek ostygnie całkowicie na stojaku przed krojeniem.