Wypiek Chleba: Chleb Owsiano-Pszenny
Jeśli 25 centów za porcję spada budżet, Pieczenie chleba: chleb Owsiano-pszenny może być spektakularny wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 192 kalorie, 7G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 33 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka wody, oliwy z oliwek, owsa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczenie Chleba: Kolczasty Bochenek, Pieczenie chleba: trzy ciasta splecione w jeden bochenek, oraz Wypiek chleba: chleb po włosku z białą pełnoziarnistą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W nocy przed chcesz upiec, umieścić białą mąkę pełnoziarnistą i owies w misce (użyj miski swojego miksera stojącego, jeśli będziesz ugniatać maszynowo, lub użyj średniej wielkości miski, jeśli będziesz ugniatać ręcznie).
Dodaj 1 szklankę bardzo ciepłej wody z kranu. Przykryć miskę folią i odstawić na noc na blacie.
Rano wymieszaj pozostałą 1/2 szklanki wody (tym razem letniej) z cukrem i drożdżami w małej misce i pozostaw do spienienia, około dziesięciu minut.
Dodać mieszaninę drożdży i mąkę chlebową do miski z białą pełnoziarnistą pszenicą i owsem i wymieszać do połączenia. Ugniataj (za pomocą haka do ciasta lub ręcznie na blacie), aż zacznie się elastycznie.
Dodaj sól i olej i kontynuuj ugniatanie, aż do całkowitego włączenia.
Skropić oliwę z oliwek do plastikowej torebki i przenieść ciasto do torby. Zamknąć worek i umieścić w lodówce.
Po południu lub wieczorem (lub następnego dnia) wyjąć torbę z lodówki i pozostawić na blacie, aby osiągnąć temperaturę pokojową, około dwóch godzin. Przygotuj 8-calową patelnię bochenków, pokrywając ją nieprzywierającym sprayem do gotowania i posypując lekko mączką kukurydzianą. Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko mąki powierzchni roboczej i włączyć ciasto. Zagnieść krótko, następnie kształt ciasta, aby dopasować patelnię, i umieścić szew stronie w dół na patelni. Przykryć folią i odstawić do podwojenia - około godziny.
Zdjąć folię i piec, aż ładnie rumiane, o 40 protokół.
Ostudzić na kilka minut na patelni, a następnie wyjąć i ostudzić całkowicie przed krojeniem.