Wyciągnięte Żeberka Wołowe

Wyciągnięte żeberka wołowe mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1001 kalorii, 36g białka, oraz 86 g tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz wino, olej canolan, bouquet garni i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowany Ser Z Wyciągniętymi Żeberkami, Grillowany ser z wyciągniętymi żeberkami i marynowaną czerwoną cebulą, oraz BBQ wołowina krótkie żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużym, żaroodpornym piekarniku holenderskim.
Żeberka posypać solą i pieprzem. Żeberka brązowe ze wszystkich stron.
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka oleju do patelni; podsmażyć cebulę, marchew, i seler 2 minut lub aż rumiane.
Dodać czosnek; gotować 3 protokół. Żeberka na patelnię.
Dodaj wino i bukiet garni, i gotować 15 minut lub aż prawie odparował.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i umieścić patelnię w piekarniku.
Piec 2 godziny, często mieszając.
Zdjąć pokrywkę; Piec 1 więcej godzin lub aż żeberka są bardzo miękkie.
Przełożyć mięso na talerz.
Wlać mieszaninę bulionu przez drobny sitko z siatki drucianej i rezerwy bulionu do zanurzania kanapki, w razie potrzeby. Mięso rozdrobnić 2 widelcami.
* Uwaga: Garni bukiet jest pachnące zioła, takie jak pietruszka, liście laurowe, i tymetowane razem lub w pakiecie w gazie (dla łatwego usunięcia) używane do smaku zupy, gulasze, i buliony.
Więcej przepisów Govinda, sprawdź jego Small Bites, Big Nights (Clarkson Potter, 2007), dostępne na amazon.com.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.