(Wyłącznie w Internecie) Runda 2: Naklejki na garnek wieprzowy

(Wyłącznie w Internecie) Runda 2: Naklejki na garnek wieprzowy
(Wyłącznie w Internecie) Runda 2: Naklejki na garnek wieprzowy to chińska przystawka. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 1238 kalorii , 85 g białka i 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 5,1 USD za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup ocet jabłkowy, szalotkę, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 21 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 85% , to danie jest świetne. Podobne przepisy obejmują naklejki na garnek z wieprzowiną , naklejki na garnek z wieprzowiną oraz naklejki na garnek z wieprzowiną i krewetkami .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Połącz wieprzowinę, czosnek, sól, pieprz, szalotkę i połowę kolendry w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Mieszaj składniki razem, aż dobrze się połączą.
4
Pracując w partiach po 4, połóż owijki wonton na czystej powierzchni. Na środek owijek nałóż około 1 łyżkę nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
5
Posmaruj boki każdego opakowania niewielką ilością wody. Złóż przeciwne strony, aby utworzyć półkola i wygładź pęcherzyki powietrza. Zaciśnij boki, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Połóż na talerzu i przykryj wilgotną ściereczką, aż będą gotowe do smażenia.
7
Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj naklejki na garnki i smaż przez około 3 minuty z każdej strony, pozwalając, aby każda strona stała się złotobrązowa i chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
PottickersPottickers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Przełożyć na półmisek do serwowania.
10
Udekoruj pozostałą kolendrą i podawaj z sosem sojowym, do maczania lub nawet z resztkami słodko-kwaśnego sosu z słodko-kwaśnych szaszłyków z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do DekoracjiPosiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do Dekoracji
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
11
Szarpana wieprzowina: W małej misce wymieszaj mieszankę teriyaki, paprykę i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina CiągniętaWieprzowina Ciągnięta
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Posmaruj wieprzowinę mieszanką do nacierania, poklepując, aż zużyjesz całe natarcie. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
13
W misce wymieszaj bulion z kurczaka, brązowy cukier, sos sojowy, sos chili i sok ananasowy. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 46 Uncji Każda) Niesłodzonego Soku Ananasowego2 Puszki (po 46 Uncji Każda) Niesłodzonego Soku Ananasowego
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Włóż posiekaną cebulę i marchewkę do wolnowaru o pojemności 5 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
15
Połóż wieprzowinę na marchewce i cebuli i polej wieprzowinę połową mieszanki soku ananasowego. Resztę rezerwuj na sos hawajski. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 7 do 8 godzin. Mięso powinno łatwo się rozpaść.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 46 Uncji Każda) Niesłodzonego Soku Ananasowego2 Puszki (po 46 Uncji Każda) Niesłodzonego Soku Ananasowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
16
Wyjmij pieczeń z wolnowaru na deskę do krojenia. Za pomocą 2 widelców ostrożnie pokrój mięso na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
17
Podawaj wieprzowinę w bułkach skropionych sosem hawajskim lub z boku do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
18
Sos: W średnim garnku rozgrzej olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
19
Dodaj czosnek i imbir i smaż do miękkości, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
20
Dodaj pozostałą mieszaninę soku ananasowego, zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 46 Uncji Każda) Niesłodzonego Soku Ananasowego2 Puszki (po 46 Uncji Każda) Niesłodzonego Soku Ananasowego
21
Zdejmij z ognia i odłóż na bok.
22
Do małego rondla włóż ocet, cukier, sok ananasowy i zawiesinę skrobi kukurydzianej. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 46 Uncji Każda) Niesłodzonego Soku Ananasowego2 Puszki (po 46 Uncji Każda) Niesłodzonego Soku Ananasowego
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
23
Zdejmij z ognia i odłóż na bok. Połowę sosu odłóż do małej miski i użyj jako sosu do szaszłyków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
24
Pokrój czerwoną paprykę na ćwiartki, usuń rdzeń i nasiona. Każdą ćwiartkę pokroić na 6 kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
25
Każde udko z kurczaka pokroić na 6 kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
26
Rozgrzej patelnię grillową lub grill zewnętrzny na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
27
Na każdym z 8 szaszłyków połóż po 1 kawałku ananasa, następnie kawałek udka kurczaka i kawałek czerwonej papryki. Powtórz tę czynność z kolejnym kawałkiem ananasa, następnie kurczakiem i czerwoną papryką. Szaszłyki doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Szaszłyki grilluj na natłuszczonym grillu, smażąc przez 4 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
28
Posmaruj szaszłyki sosem słodko-kwaśnym i grilluj przez dodatkowe 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do DekoracjiPosiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
29
Wyjmij na półmisek i podawaj z zarezerwowanym sosem słodko-kwaśnym do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do DekoracjiPosiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do Dekoracji

Składniki

1201 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 łyżeczki gorącej soli2 łyżeczki gorącej soli8szaszłyki bambusowe moczone w wodzie przez 30 minutszaszłyki bambusowe moczone w wodzie przez 30 minut1szczyptakiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki55papryka habaneropółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekanapółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekana55papryka habaneropółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekanapółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekana110papryka habaneropółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekanapółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekana110papryka habaneropółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekanapółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekana2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego2marchew posiekanamarchew posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania454papryka habanerobez kości bez skóry kurczaka bez kości uda około czterech udachbez kości bez skóry kurczaka bez kości uda około czterech udach2731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 łyżki drobno posiekanych ogórków kiszonych3 łyżki drobno posiekanych ogórków kiszonych1porcja startego parmezanuskrobia kukurydziana, zmieszana z 1 łyżką wodyskrobia kukurydziana, zmieszana z 1 łyżką wody2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekane świeże liście kolendryposiekane świeże liście kolendry2goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany2warzywo (np. szpinak)czosnek posiekanyczosnek posiekany1porcja startego parmezanuimbir, posiekanyimbir, posiekany1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopieprz świeży mielonypieprz świeży mielony8bułki hamburgerowebułki hamburgerowe1szczyptaRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana1porcja startego parmezanuuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody201/2 kawałka ananasa, sok zastrzeżony1/2 kawałka ananasa, sok zastrzeżony170papryka habanero2 puszki (po 46 uncji każda) niesłodzonego soku ananasowego2 puszki (po 46 uncji każda) niesłodzonego soku ananasowego968papryka habanerołopatka wieprzowałopatka wieprzowa1czerwona papryka, pokrojona na 1-calowe kawałkiczerwona papryka, pokrojona na 1-calowe kawałki1szalotka cienko pokrojonaszalotka cienko pokrojona581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta1pakietmarynata teriyaki (polecane: McCormick Grill Mates)marynata teriyaki (polecane: McCormick Grill Mates)2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw12smallsowijki okrągłe wontonowijki okrągłe wonton12smallsowijki okrągłe wontonowijki okrągłe wonton

Polecane wino: Wino Musujące, Riesling, Gewurztraminer, Sparkling Rose, Chenin Blanc

Potstickers można łączyć z winem musującym, Rieslingiem i Gewurztraminerem. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Papet del Mas Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Papet del Mas Brut
Papet del Mas Brut
Przyjemny owocowy aromat i jasna, klarowna barwa. Wrażenie smakowe w ustach jest bardzo przyjemne, lekkie i dobrze zbalansowane, świeże i bardzo wesołe uczucie, dobra trwałość, z nutami owocowymi i kwiatowymi. Posmak zachęca do dalszego delektowania się winem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W21 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia54
Magazyn