Wtorek Bezglutenowy: Teff
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać bezglutenowe wtorek: Teff spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 48 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz syrop klonowy, mielony kardamon, teff zbożowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 105 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Chleb Teff Bezglutenowy, Teff-Naleśniki Z Prosa - Bezglutenowe I Wegańskie, oraz Easy Vegan Gluten Free Teff Bread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 1 1/2 szklanki wody do wrzenia, z walt.
Wlać teff, a także kardamon, cynamon, masło i syrop klonowy. Na początku energicznie wymieszać.
Włączyć ciepło w dół do średniego i niech owsianka gotować, aż zgęstnieje, o 10 protokół. Mieszać od czasu do czasu, aby uniknąć sklejania lub pieczenia.
Kiedy owsianka stała się delikatna, nie będąc papkowata i osiągnęła gęstą konsystencję, którą chcesz, zdejmij ją z ognia.