Wtorek Bezglutenowy: Naleśniki Kukurydziano-Cebulowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać bezglutenowe wtorek: kukurydza-Scallion naleśniki spróbować. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 14g białka, oraz 16G tłuszczu. Jeśli masz mąkę kukurydzianą, mleko, gumę ksantanową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wtorek Bezglutenowy: Naleśniki, Wtorek Bezglutenowy: Naleśniki Pełnoziarniste, oraz Wtorek Bezglutenowy: Naleśniki Z Pączkami Z Jabłek dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, ubić razem mąkę kukurydzianą, brązowy mąka ryżowa, cukier granulowany, proszek do pieczenia, sól, i guma ksantanowa. W małej misce, połączyć mleko, jajka i olej roślinny.
Ubijać widelcem, aż będzie gładka.
Wlać mokre składniki na suche składniki. Mieszaj widelcem do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj kukurydzę i szalotki. Wymieszać, aby połączyć.
Lekko olej patelnia płaska z olejem roślinnym.
Ruszt grzewczy na średnim ogniu.
Wlać ciasto, około 1/4 szklanki na naleśnik, na patelnię. (Ciasto powinno skwierczeć, gdy uderzy w patelnię. )
Gotować, aż pojawią się bąbelki na brzegach naleśników, około trzech minut. Odwróć naleśniki i gotować kolejne 1-1 1/2 protokół.