Wtorek Bezglutenowy: Lody Z Ciasta Czekoladowego

Wtorek Bezglutenowy: Lody Z Ciasta Czekoladowego
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać bezglutenowe wtorek: czekolada Chip Cookie ciasto lody spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 1607 kalorii, 23G białka, oraz 79 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 302 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz mąkę ryżową, cukier granulowany, lody czekoladowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czekolada Chip Cookie ciasto lody - Low Carb i bezglutenowe, Surowe wegańskie czekolada Chip Cookie Ciasta Bites (bezglutenowe, wolne od soi), oraz Trufle Z Ciasteczkami Czekoladowymi [Bezglutenowe, Bez Cukru Rafinowanego] dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować ciasto: w małej misce, ubij razem zmielony len i gorącą wodę. Odstawić. W średniej misce, ubij razem mąkę z białego ryżu, mąkę sorgo, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Mąka SorgoMąka Sorgo
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Siemię LnianeSiemię Lniane
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie łopatkowe (lub dużą miskę), śmietanę razem skracającą i cukry na średniej prędkości. Krem, aż powstanie gęsta pasta, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub RodzynekFiliżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub Rodzynek
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodać mieszankę lnu i wanilię. Krem, aż mieszanina będzie lekka i puszysta, około 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Siemię LnianeSiemię Lniane
4
Zatrzymać mikser i zeskrobać dno i boki miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Dodać suche składniki. Włącz mikser na średnią prędkość.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Wymieszać, aż ciasto uformuje się, około 30 sekund. Wyłącz mikser i dodaj chipsy czekoladowe. Włącz mikser na niską prędkość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wymieszać, aż żetony są połączone, o 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
8
Na przygotowaną blachę do pieczenia wrzucić ciasto, po około 1/2 łyżeczki. Przykryć patelnię folią i schłodzić, aż kulki ciasta będą twarde, około godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Wyjąć lody z zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
2
Umieść go na blacie, aby zmiękczyć, około dziesięciu minut. Za pomocą dużej łyżki zgarnij zmiękczone lody, pracując z zewnątrz kartonu w kierunku środka, do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki. Podczas pracy, dot lody z schłodzonych kulek ciasta. (Jeśli lody zaczynają zbyt mocno zmiękać, wróć pojemniki do zamrażarki, pozwól lodom stwardnieć, a następnie dokończ przepis.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3
Po przeniesieniu wszystkich lodów, gładkie lody z tyłu łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
4
Naciśnij kawałek folii bezpośrednio na powierzchnię lodów. Przykryj pojemnik szczelnie dopasowaną pokrywą. Zamrozić do twardości i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn