Wtorek Bezglutenowy: Lody Z Ciasta Czekoladowego

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać bezglutenowe wtorek: czekolada Chip Cookie ciasto lody spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 1607 kalorii, 23G białka, oraz 79 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 302 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz mąkę ryżową, cukier granulowany, lody czekoladowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czekolada Chip Cookie ciasto lody - Low Carb i bezglutenowe, Surowe wegańskie czekolada Chip Cookie Ciasta Bites (bezglutenowe, wolne od soi), oraz Trufle Z Ciasteczkami Czekoladowymi [Bezglutenowe, Bez Cukru Rafinowanego] dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować ciasto: w małej misce, ubij razem zmielony len i gorącą wodę. Odstawić. W średniej misce, ubij razem mąkę z białego ryżu, mąkę sorgo, sodę oczyszczoną i sól.
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie łopatkowe (lub dużą miskę), śmietanę razem skracającą i cukry na średniej prędkości. Krem, aż powstanie gęsta pasta, około 30 sekund.
Dodać mieszankę lnu i wanilię. Krem, aż mieszanina będzie lekka i puszysta, około 45 sekund.
Zatrzymać mikser i zeskrobać dno i boki miski.
Dodać suche składniki. Włącz mikser na średnią prędkość.
Wymieszać, aż ciasto uformuje się, około 30 sekund. Wyłącz mikser i dodaj chipsy czekoladowe. Włącz mikser na niską prędkość.
Wymieszać, aż żetony są połączone, o 15 sekund.
Na przygotowaną blachę do pieczenia wrzucić ciasto, po około 1/2 łyżeczki. Przykryć patelnię folią i schłodzić, aż kulki ciasta będą twarde, około godziny.
Umieść go na blacie, aby zmiękczyć, około dziesięciu minut. Za pomocą dużej łyżki zgarnij zmiękczone lody, pracując z zewnątrz kartonu w kierunku środka, do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki. Podczas pracy, dot lody z schłodzonych kulek ciasta. (Jeśli lody zaczynają zbyt mocno zmiękać, wróć pojemniki do zamrażarki, pozwól lodom stwardnieć, a następnie dokończ przepis.)
Po przeniesieniu wszystkich lodów, gładkie lody z tyłu łyżki.
Naciśnij kawałek folii bezpośrednio na powierzchnię lodów. Przykryj pojemnik szczelnie dopasowaną pokrywą. Zamrozić do twardości i podawać.