Wtorek Bezglutenowy: Krakersy Graham
Bezglutenowe wtorek: krakersy Graham może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz brązowy cukier, skrobię kukurydzianą, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1780 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Wtorek Bezglutenowy: Czekoladowe Krakersy Graham, Bezglutenowy Wtorek: Łatwe Domowe Krakersy, oraz Krakersy Graham Bezglutenowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. w misce robota kuchennego połącz suche składniki. Puls do połączenia. (Jeśli nie masz robota kuchennego, wymieszaj suche składniki w średniej misce do miksowania.)
Dodaj masło. Pulsuj, aż mieszanina mąki będzie gruba. Nie powinny pozostać żadne duże kawałki masła. (Lub pokroić zimne masło na mieszankę mąki za pomocą noża do ciast, dwóch noży lub przez pocieranie masła między palcami.)
Dodać mleko i miód. Pulsuj, aż ciasto uformuje się. (Lub wymieszać za pomocą drewnianej łyżki.)
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowany ryżem kawałek pergaminu 12x16.
Wklep ciasto w prostokąt. Wierzch ciasta lekko posmarować mąką ryżową.
Umieść kolejny kawałek papieru pergaminowego o wymiarach 12 na 16 cali na wierzchu ciasta.
Rozwałkuj ciasto, aż pokryje cały papier. Prostokąt ciasta będzie miał grubość około 1/8 cala.
Ostrożnie usuń górny kawałek pergaminu.
Ciasto wyłożyć papierem do pieczenia o wymiarach 12 x 18.
Używając koła do pizzy, podziel ciasto na prostokąty. (Prostokąty powinny być 6 x 2 3/4 cala Duże dla "standardowych" krakersy graham i 3 przez 2 3/4 Dla" s 'more" rozmiar krakersy graham.) Krakersy graham rozpadnie się po upieczeniu. Nie martw się, jeśli ciasto wydaje się nadal dotykać po punktacji z koła pizzy.
Schłodzić ciasto przez 10 minut.
Piec przez 15 minut lub aż równomiernie brązowy.
Wyjąć krakersy graham z patelni i umieścić na stojaku z drutu do ostygnięcia. (Przesuwam pergamin z krakersami bezpośrednio na regał chłodzący.)
Niech krakersy do całkowitego ostygnięcia. Break wzdłuż linii punktowanych.