Wtorek Bezglutenowy: Ciasto Na Słodko

Wtorek Bezglutenowy: Ciasto Na Słodko
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać bezglutenowe wtorek: słodkie ciasto tarta spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 816 kalorii, 9g białka, oraz 62 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.32 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 72 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sól, czekolada, mąka ryżowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Wtorek Bezglutenowy: Lody Z Ciasta Czekoladowego, Wtorek bezglutenowy: tarta pomidorowa z skórką Parmezanowo-rozmarynową, oraz Wtorek Bezglutenowy: Batoniki Z Sernikiem Ze Słodkich Ziemniaków.

Instrukcje

1
Do ciasta tartego w małej misce, ubij razem białą mąkę ryżową, słodką mąkę ryżową i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Białego RyżuMąka Z Białego Ryżu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Fit stojak mikser z płaskim uchwytem łopatkowym. W misce miksera stojaka, śmietanę razem masło, cukier i wanilia na średniej prędkości, aż gęsta pasta tworzy i mieszanina lekko rozjaśnia, o 90 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Dodać suche składniki i mieszać przez 30 sekund.
4
Mieszanina będzie sucha i krucha.
5
Zatrzymać mikser i zeskrobać miskę. Włącz mikser z powrotem do średniej prędkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Wymieszać, aż ciasto powstanie, około dwóch minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
7
Lekko spryskaj 10-calową patelnię z nieprzywierającym sprayem do gotowania. Ciasto przełożyć na przygotowaną patelnię. Używając rąk, naciśnij ciasto równomiernie na dno i boki patelni. Ciasto jest sztywne i zajmie kilka minut, aby nacisnąć na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Przykryć patelnię folią i schłodzić przez dwie godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Rozgrzej piekarnik do 191°. gdy piekarnik jest nagrzany, wyjmij patelnię z lodówki. Przebić dno i boki widelcem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
10
Piec na złoty kolor, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
11
Wyjąć patelnię z piekarnika i umieścić na stojaku z drutu do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Gdy ostygnie, w razie potrzeby przygotować nadzienie ganache i wlać do skorupy tarty.
13
Do nadzienia: jeśli używasz orzechów, umieść na średniej patelni na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aż orzechy będą aromatyczne i po prostu zaczną brązowieć. Ostudzić prażone orzechy na blasze do pieczenia. Gdy ostygnie, rozprowadzić orzechy równomiernie na dnie upieczonej skorupy tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
W małym rondlu (2 ćwiartka) doprowadzić śmietanę do wrzenia na średnim ogniu. Gdy krem się zagotuje, usuń z ognia. Wymieszać z czekoladą. Używając drewnianej łyżki, mieszaj mieszaninę, aż czekolada się stopi i ganache będzie lśniący.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
15
Wlać ganache do zapiekanej skorupki tarty.
16
Chill tarta przez cztery godziny lub przez noc.
17
Wyjąć tartę z lodówki na około godzinę przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn