Wtorek Bezglutenowy: Ciasto Maślane
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać bezglutenowe wtorek: Maślanka Funt ciasto spróbować. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 658 kalorii. Ten przepis od Serious Eats ma 679 fanów. Mieszanka proszku do pieczenia, cukier, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wtorek bezglutenowy: ciasto czekoladowe z dyni bez alergenów, Wtorek Bezglutenowy: Jedna Miska Ciasta Czekoladowego, oraz Ciasto bezglutenowe II dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj patelnię 9x5 nieprzywierającym sprayem do gotowania lub smarem ze stałym skracaniem i kurzem z białą mąką ryżową. Odstawić patelnię.
W średniej misce, ubij razem mąkę z białego ryżu, mąkę ryżową słodką, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia, sól i gumę ksantanową. Odstawić.
Fit stojak mikser z uchwytem łopatkowym. W misce miksera Stoiska, masło śmietankowe i cukier razem na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o dwóch minutach. Po jednej minucie zatrzymaj mikser. Skrobać wiosło i boki i dno miski.
Dodać jajka, po jednym na raz, dobrze mieszając między każdym dodatkiem. Stop mixer. Zeskrobać bok i dno miski.
Wymieszać dodatkową minutę.
Zmniejsz prędkość miksera do średnio-niskiej.
Dodaj suche składniki w trzech dodatkach, na przemian z maślanką. (Początek i koniec z suchymi składnikami.)
Dokładnie wymieszać po każdym dodaniu suchych składników i maślanki. Stop mixer. Zeskrobać boki i dno miski.
Dodaj ekstrakt z wanilii i zmiksuj, aby połączyć, około 30 sekund.
Ciasto równomiernie rozprowadzić na przygotowanej patelni.
Piec przez 45 minut lub do momentu, gdy tester ciasta włożony do środka bochenka wyjdzie czysty.
Wyjąć patelnię z piekarnika i umieścić na stojaku z drutu do ostygnięcia. Pozostawić bochenek do ostygnięcia na patelni przez pięć minut. Po pięciu minutach obróć bochenek na stojak z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Przygotować glazurę: w małej misce, powoli ubić cukier cukierniczy do soku z cytryny. Gdy Bochenek ostygnie, umieść kawałek pergaminu pod stojakiem z drutu i polewaj każdy Bochenek.