Wtorek Bezglutenowy: Ciasteczka Cukrowe
Bezglutenowe wtorek: ciasteczka cukru może być tylko deser szukasz. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 210 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. 361 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz Gruboziarnisty cukier szlifierski, sól, gumę ksantanową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wtorek Bezglutenowy: Wycinane Ciasteczka, Wtorek Bezglutenowy: Ciasteczka Kruche, oraz Wtorek Bezglutenowy: Ciasteczka Cytrynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. blachy do pieczenia linii z pergaminem.
W średniej misce wymieszać wszystkie suche składniki. Odstawić.
W dużej misce, śmietana razem cukier, masło, i wanilia, o 1 minutę.
Dodać jajka, po jednym na raz, i wymieszać, aż dobrze połączone.
Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj suche składniki.
Schłodzić ciasto przez 15-20 minut.
Ciasto rozwałkować, po około 2 łyżki każda, w kulkę.
Wałkujemy kulkę ciasta do cukru szlifierskiego. (Aby ten krok przebiegał szybciej, używam szufelki do ciastek.)
Umieść powlekaną kulkę ciasta na przygotowanej blasze do pieczenia. Pamiętaj, aby umieścić ciasteczka w odległości około 2 cali. Spłaszczyć ciasteczka bardzo lekko dłonią.
Piec ciasteczka, około 12-15 minut, lub do lekko złoty kolor.
Wyjmij ciasteczka z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez 3 minuty na blasze do pieczenia. Po 3 minutach przenieś ciasteczka do stojaka z drutu, aby ostygły.
Przechowuj pliki cookie w szczelnym pojemniku.