Wszechstronny sos sałatkowy
Wszechstronny sos sałatkowy wymaga około 15 minut od początku do końca. Za 6 centów za porcję otrzymasz przystawkę na 60 osób. Jedna porcja zawiera 58 kalorii, 0 g białka i 3 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. Jeśli masz pod ręką jajka, mąkę, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 7%. Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Wypróbuj wszechstronną sałatkę z szynką, prostą i wszechstronną sałatkę śródziemnomorską oraz uniwersalny dip, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W rondlu połącz cukier, mąkę, sól i musztardę; wmieszać jajka. Stopniowo dodawaj ocet i wodę, aż masa będzie gładka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając; gotować i mieszać przez 2 minuty. Przykryj i przechowuj w lodówce. Tuż przed podaniem połącz wybraną ilość bazy z taką samą ilością majonezu.
Podawać jako dressing do sałatki ziemniaczanej, sałatki coleslaw lub sałaty warzywnej. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Kumeu River Village Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Chardonnay nad rzeką Kumeu]()
Chardonnay nad rzeką Kumeu
Wino to fermentowało w 25% w barrique ze starego francuskiego dębu i w 75% w zbiornikach ze stali nierdzewnej, dzięki czemu wpływ dębu na nos i podniebienie jest bardzo niewielki. Dzięki temu żywe owoce pięknie się przebiły, z żywymi aromatami limonki i cytryny oraz krzemienną, mineralną ostrością z nutami fig i białej brzoskwini. Ciężkie środkowe podniebienie pokazuje również brzoskwiniową dojrzałość wraz z wyraźną kwaśną mineralnością, która nadaje winu orzeźwiający charakter. jakość oczyszczania. Wino to wyśmienicie sprawdza się jako aperitif, a jeszcze lepiej smakuje z rybami i skorupiakami.